CLUBUL DE LUPTE GRECO-ROMANE-LIBERE C:S.HERCULES BISTRIŢA ŞI-A DESCHIS O SECŢIE LA GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL BECLEAN, CARE DEJA F

La împlinirea unui an de la înfiinţare, Clubul sportiv de lupte greco-romane C.S Hercules Bistriţa îşi deschide secţie şi în oraşul Beclean. Astfel, de apoape o lună la Grupul Şcolar Agricol Beclean, prin grija prof. Ovidu Măierean, directorul şcolii de aici, în sala de sport, dotată cu cele necesare practicării unei astfel de discipline, şi-a început activitatea Clubul Hercules, de lupte greco-romane libere încadrat cu o persoană calificată şi cu performanţe în domeniu. Crearea noii secţii a Clubului este sprijinită şi de Primăria Beclean, primarul Nicolae Moldovan asigurându-i pe cei implicaţi în acţiune, de întreg sprijinul său şi credem că acest lucru se va adeveri, mai ales că primarul este iubitor de sport şi faptul că prin promovarea acestui sport la Beclean, în curând vor apărea şi performanţele, mai ales că dl. Vasile Goncear, încadrat ca şi antrenor are o experienţă bogată pe plan naţional şi internaţional.

În acest sens, pentru a vă edifica , vă descriem şi vi-l vom descrie pe noul antrenor Vasile Goncear, prieten apropiat cu cunoscutul sportiv moldovean Tolea Ciumac, aici vizând ramura sportivă şi nu multe alte poveşti contradictorii ale cunoscutei vedete din emisiunile de scandal al diferitelor canale de televiziune.

Printre altele vă informăm că Vasile Goncear este deţinătorul a 125 de titluri, între care în 1990 este campion al URSS, în 1992 obţine locul 2 în cadrul C.S.I( uniunea statelor ]ndependente,după dispariţia URSS), în 1993 obţine locul 3 la întrecerile europene la juniori, iar în 1994 obţine locul 5 la mondiale. Înregistrează multe turnee internaţionale, obţinând şi 5 titluri de campion naţional(1992-l997) al Republicii Moldova.

Trebuie să informăm pe cei interesaţi, că familia lui Vasile Goncear provine din Republica Moldova, fiind o familie năpăstuită de regimul comunist din Moldova, deportată chiar în Siberia între anii 1946-1960, revenind în satul lor natal, Orhei, reuşind să-şi refacă gospodăria, astfel că în anul 1975 veneau pe lume doi fraţi gemeni, Vasile şi Alexandru, dar botezaţi autorităţile locale moldoveneşti, Vasia şi Saşa, care de mici au îndrgit luptele libere, devenind luptători de performanţă.

Vasile Goncear, despre care vorbim încă din primii ani de şcoală a practicat baschetul, handbalul şi luptele libere, ocazie cu care vin şi primele satisfacţii, prin obţinerea rezultatelor de mai sus, care sunt notabile.

După Revoluţie, luptătorii Vasile şi Alexandru Goncear se stabilesc la Petrila, unde dobândesc cetăţenia română şi se legitimează la Jiul Petrila, devenind luptători de bază ai echipei de lupte-seniori, Vasile devenind campion naţional la tineret,categ.62 kg.,în timp e fratele său câştigă medalia de bronz.

Actualmente Vasile s-a căsătorit şi s-a stabilit la Beclean, având doi copii, iar fratele său Alexandru, lucrează în Spania. În îndrăzneaţa lui acţiune de la Beclean Vasile este susţinut de principalul finanţator al Clubului C.S.HERCULES Bistriţa, dl.Teodor Florea şi de antrenorul principal Vasile Bancea, cel care a adus pe meleaguri bistriţene luptele greco-romane . La Beclean, deja Vasile Goncear are o echipă de copii între 5 şi 12 ani, 6 fete şi 3 băieţi, la echipa mare, fiind înscrişi 10 persoane de la 12 ani în sus, aici necontând vârsta. Este o acţiune temerarăpe care tânărul antrenor de la Beclean o are în vedere, lucru pentru care merită susţinut de către toţi cei implicaţi : autoritatea locală şi şcoală mai ales. Nouă nu ne rămâne decât să-i urăm succes lui Vasile şi sportivilor săi, despre care cu siguranţă vom mai scrie!

Comentarii

07/06/11 13:22

E ca in tot judetul Bistrita-Nasaud ,nu sa auzit nici odata de LUPTE-LIBERE,e ceva frumos ca sa se dezvolte acest gen de sport in judeti.BRAVO .

05/07/12 05:29
Brb

Un zimbet fals... Asa cum este si persoana din foto... Sfatul meu e dragi parinti sa nu va lasati copii pe mina la asa mincinosi... Paziti-va sa nu ajungeti in situatii urite din cauza la asa om

16/10/12 18:26
Mihai

-Comenteaza persoane care nu il cunosc si poate ca a gresit cu ceva ,dar cred ca ; Parintii care duc copii la sala il cunosc mai bine pe Domn.Antrenor ca cretinul ala care comenteaza .Cu siguranta ,nu il cunoaste in persoana

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5