PERFORMANŢA SPORTIVĂ SE FACE SIMŢITĂ ŞI LA BECLEAN

Săptămâna trecută, invitat la pregătirea luptătorilor din Clubul de Lupte libere Beclean, mi-am dat seama că la sala de sport a Grupului Şcolar Agricol există un laborator unde se petrec minuni, în sensul că aici se fabrică viitorii campioni pentru Federaţia Română de Lupte. Astfel, aici, sub îndrumarea profesionistă a antrenorului Vasile Goncear, fost campion,recunoscut în România, în Republica Moldova, precum şi în Rusia, lucru ce-i desplace sportivului de a fi cos în evidenţă, acesta fiind un om modest din fire, care se bazează pe ceea ce intreprinde el în domeniul luptelor libere, ceea ce la adus pe culmea performanţei, refuzând ori de câte ori este chestionst de către jurnalişti să vorbească despre sine, ceea ce cu siguranţă i-a adus o serie de prejudicii, ceea ce el intreprinde fiind luat în derâdere, încercându-se izolarea şi trecerea în anonimat a primelor sale încercări, care au adus rezultate şi n-au căzut bine altora, aşa cum este cazul Clubului „Hercules” din Bistriţa, care n-a văzut bine c ă la Beclean s-ar putea să se nască o formaţiune care să-i depăşească, cu toate că cei din Bistriţa ar putea fi mult mai performanţi şi având o activitate de câţiva ani şi nu doar de câteva luni, dar asta e.

Totul a început atunci, când componenţii Clubului beclenar, nou apărut pe harta judeţului, s-a deplasat „probabil” în zone „interzise” la diferite competiţii, despre care am auzit şi eu prin intermediul ziarelor judeţene sau ale radioului local „Be 3”. M-am bucurat atunci, dar devenind dezamăgit peste puţin timp, când am aflat că beclenarii au fost abandonaţi atât de „mişeleşte” de cei de la „Hercules”, care totuşi nu i-au împiedecat să participe la anumite competiţii organizate, tinerii sportivi de la Beclean reuşind să acumuleze pimele medalii,ceea ce nu a căzut bine, dar Vasile Goncear şi trupa sa şi-a văzut de treabă, astfel că la recenta întâlnire de la Beclean, cu ocazia pregătirii, primarul oraşului Nicolae Moldovan şi prof. Cristi Nicula de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” , director adjunct, au acordat primele medalii tinerilor medaliaţi la „ Memorialul Antrenorilor”, ediţia XIX- Tg.Mureş prin Rus Ionela Tasia la ctg,28 kg, de9 ani, apoi tot locul 1 pentru Ploscar Denisa Mirela la ctg.34 kg., doar de 1o ani.. Pentru locul 2, la această competiţie de la Tg. Mureş a obţinut locul 2 Frăţian Mihaela la ctg.65 kg., în vârstă de 17 ani , iar locul 3 fiind ocupat de Ploscar Simion de 13 ani, ocazie cu care primarul beclenar, iubitor al tinerilor, le-a înmânat acestora câte un plic din partea lui Moş Nicolae, care în acea zi a ajuns şi la Beclean. Era deja începutul sărbătorilor de iarnă, iar primarul i-a rugat pe cei din conducerea Asociaţei de lupte, în curs de constituire, respectiv pe dl.Vasile Goncear, să urgenteze demersurile pentru afilierea Asociaţiei sportive la Federaţia de specialitate, aceasta pentru a uşura oarecum cuprinderea acesteia în programul de finanţare sportivă, de coordonare şi desfăşurare a activităţilor conform unui program bine stabilit.

De menţionat că la Beclean îşi desfăşoară activitatea două grupe de sportivi : Prima grupă cuprinde 12 sportivi de la vârsta de 5- 17 ani, a doua grupă cuprinde 14 sportivi de la vârsta de 17 în sus, fără limită de vârstă.Aceştia sunt: Viman Alexandru Andreea, Ploscar Denisa Mirela, Clara Mădălina Goncear, Gherghel Denis Marian, Mateiu Emil Daniel, al cărui părinte a contribuit dezinteresat cu o sumă semnificativă de bani pentru deplasarea sportivilor la diferite competiţii sportive. Este un gest de înaltă ţinută civică, care trebuie salutat de către noi, cetăţenii obişnuiţi. Iată de ce este nevoie urgentă de afiliere la Federaţia Naţională de lupte şi a putea ca noul Club de lupte de la Beclean să aibă propriile sale venituri cu care-şi să subvenţioneze activităţile.Alţi sportivi din grupa întâi mai sunt : Rus Ionela Tasia, Ghimici Mircea, Frăţian Sorin Ionuţi şi Lăcătuş Petru Paul.

Cu ocazia antrenamentului demonstrativ de la Beclean, prin şpicherul telefonului mobil , la solicitarea antrenorului Vasile Goncear, în sală s-a auzit vocea profesorului Mihai Chirilă,campion mondial de lupte libere, prieten apropiat al antrenorului beclenar, care i-a fost şi profesor în drumul său spre antrenorat, cu menţiunea că profesorul este printre altele şi absolvent al Academiei de Educaţie Fizică şi Sport, domeniu în care şi-a luat şi doctoratul, devenind doctor în ştiinţa sportului de performanţă, fiind specializat în lupte, ju-jitsu, kick- boxing, ş.a.

Ar mai trebui menţionat că domnia sa este şi un apreciat cadru didactic la Academia de Poliţie„Alexandru Ioan Cuza”, pe care şi fiica mea Claudia-Carmen a absolvit-o în 1995 ca şefă de promoţie. Probabil i-a fost şi ei profesor. Ca o ultimă performanţă a reputatului profesor, sportiv, în speţă şi poliţist, ca şi comisar şef, este faptul că este campion mondial la lupte la Campionatul Mondial al Poliţiştilor, în Quebec,Canada. Este una din prieteniile, lipsite de interes pe care le are antrenorul beclenar, el fiind ajutat cu cele necesare de importante cluburi din ţară, care susţin echipa de lupte din Beclean., cum ar fi : STEAUA Bucureşti, C.S.M Lugoj, C:S.M Timişoara, C.S.S.Deva şi multe altele care i-au ajutat mereu în deplasări cu cazare şi masă. S-ar poate spune că i-a ajutat o ţară întreagă, şi atunci ar trebui să trecem peste modestia lui Vasile Goncear şi s-o spunem cu tărie că „omul sfinţeşte locul!”

Din grupa a 2-a a sportivilor beclenari, fac parte:Hiticaş Cornel,Cârlejan Bogdan, Câmpan Tudor, Lăscăian Ionuţi Paul, Costin Paul, Poienar Dan; Galina Sofronie, Ploscar Simona, Frăţian Mihaela, Vlad Nicolae, Vlad Florin, Mureşan Cristian, Mican Robert şi Deman Horaţiu, fiind aşteptaţi ca în cadrul clubului să se înscrie şi alţi aspiranţi la performanţă. Şi suntem siguri că eforturile tânărului club de sportivi de pe meleagurile noastre va avea n viitor fericit, mai ales că jurişti ca Grigore Timoce şi conducători de instituţi de învăţământ, ca prof. Cristi Nicula se implică în legalizarea acestuia şi aş propune celor îndreptăţiţi ca acest club să fie preluat în custodia Colegiului Naţional „Petru Rareş”, care are condiţii mai ridicate din punct de vedere material,Decât Grupul Şcolar Agricol, care are meritul începutului, dar trebuie să ne gândim că această nouă formaţiune sportivă trebuie să se înscrie tot mai mult pe linia performanţei aşteptate de beclenari, iar noi, ca şi marea majoritate a populaţiei credem în ei, de aceea le dorim numai succes în drumul spre performanţă !

Comentarii

15/12/11 22:12
Vizitator

BRAVO FELICITARI !!!!!!!

13/12/11 18:23
vicol vasile

bravo copii,felicitari ..si antrenorului pt ca se zbate sa duca luptele mai departe..este fff greu,nu sunt bani,luptele s-au uitat,nimeni nu le mai baga in seama..SARBATORI FERICITE si noul an sa va aduca multe medalii si banii necesari pt a participa la competitii...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5