Cursuri de formare profesională a adulţilor prin AJOFM BN

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud, prin Centrul de Formare Profesionala Bistriţa şi alţi furnizori autorizaţi realizează cursuri de formare profesională a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, precum şi pentru persoane angajate care doresc să dobândească o noua calificare. Cursurile de calificare organizate de AJOFM au durata între 10-20 săptămâni, în raport cu nivelul de calificare pe care îl presupune ocupaţia (calificarea) respectivă.

„Precizam ca prin O.U.G.126/08.10.2008 se aduce o modificare importantă prevederilor Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de munca cu modificările şi completările ulterioare, in favoarea persoanelor înscrise la un curs de calificare, in sensul că persoanele care beneficiază de servicii de formare profesionala gratuite şi se încadrează în munca, potrivit legii, pot beneficia în continuare, până la finalizarea programului de formare profesionala început, şi de serviciile de formare profesionala gratuite la care aveau dreptul. daca nu s-ar fi angajat. Până la apariţia acestui act normativ persoanele înscrise la un curs de calificare care beneficiau conform legii de gratuitatea cursului, în situaţia in care se încadrau în muncă, erau nevoiţi să plătească cursul”, ne+a declarat Alina Căpraru, purtător de cuvânt AJOFM B-N.

De la începutul anului şi până în prezent, AJOFM B-N a început 47 de cursuri de formare profesională, la care au participat peste 1.000 de persoane. Dintre acestea, peste 900 de persoane au beneficiat de gratuitate şi 93 sunt persoane care îşi plătesc contravaloarea cursului (fiind salariaţi ai unor societăţi comerciale).

Până la aceasta data s-au finalizat un număr de 35 de cursuri in următoarele meserii: zidar, dulgher, fierar betonist, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, lucrător în comerţ, ospătar, bucătar şi operator calculator electronic şi reţele. „În derulare avem 12 cursuri cu un număr de 278 de cursanţi, şi urmează să începem in acest an, încă un curs de lucrător în comerţ la Bistriţa. În raport cu cerinţele de pe piaţa muncii, AJOFM B-N va organiza şi alte cursuri de formare profesională, în alte domenii. Persoanele interesate au posibilitatea să ne contacteze la sediul Centrului de Formare Profesională Bistriţa, str. Gării, nr.2-4”, a concluzionat Alina Căpraru, purtător de cuvânt AJOFM,

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5