Cursuri de formare profesională gratuite pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud organizează cursuri de formare profesională gratuite pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi, prin Centrul de Formare Profesională Bistriţa, subordonat agenţiei, cât şi prin Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Cluj. Pentru acest an, oferta AJOFM B-N este mai bogată şi cuprinde un număr de 33 de meserii.

„Cursurile organizate sunt de tip calificare, ceea ce înseamnă că, ocupaţia obţinută în urma absolvirii, dă dreptul menţionării acesteia în carnetul de muncă. Singurul curs de iniţiere este cel de operator calculator electronic şi reţele. Durata cursurilor de calificare este cuprinsă între 10-30 de săptămâni, în funcţie de programa de curs. Durata cursului de iniţiere este de 14 săptămâni. Numărul de cursanţi care alcătuiesc o clasă variază între 14-28 persoane. Se vor organiza cursuri în următoarele meserii: bucătar, dulgher, asistent de gestiune, cosmetician, mecanic auto, tâmplar universal, patiser etc. Precizez faptul, că o mare parte dintre persoanele disponibilizate în luna ianuarie 2009, au fost invitate şi s-au înscris deja la cursurile de formare profesională organizate prin Centrul de Formare Profesională Bistriţa”, ne-a comunicat consilierul EURES, Adina Preda.

Începând cu luna ianuarie, prin Centrul de Formare Profesională Bistriţa se derulează un număr de şapte cursuri cu 154 de cursanţi, dintre care 148 sunt şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi, iar şase dintre cursanţi îşi plătesc cursul datorită statului de angajat. Din a doua jumătate a lunii februarie, vor începe alte cinci cursuri în meseriile, zidar rosar tencuitor-Bistriţa şi Sângeorz-Băi, dulgher tâmplar parchetar-Bistriţa, operator calculator electronic şi reţele-Bistriţa, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze-Bistriţa.

„Persoanele care beneficiază de servicii de formare profesională gratuite şi se încadrează în muncă, potrivit legii, pot beneficia în continuare, până la finalizarea programului de formare profesională început, de servicii de formare profesională gratuite la care aveau dreptul, dacă nu s-ar fi angajat”, a concluzionat consilierul EURES, Adina Preda.

Pentru cei interesaţi, datele de contact ale Centrului de Formare Profesională Bistriţa sunt: AJOFM, str. Gării, nr.2-4, etaj II, telefon 0263.236.298.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5