AJOFM BN te invită la …calificare. Naveta decontată, analize medicale gratuite

Un număr de 76 bistriţeni şi-au început anul prin programe de formare profesională, la Centrul de formare Profesională Bistriţa. În meserii precum cea de coafor, manichiurist-pedichiurist şi pentru dobândirea de competenţe informatice.
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud, prin Centrul de Formare Profesională Bistriţa, realizează formarea profesională a persoanelor aflate în cautarea unui loc de munca, precum si a persoanelor angajate care doresc să dobândeasca o nouă calificare. Cursurile de calificare organizate de A.J.O.F.M. B – N au durata între 10 şi 20 săptămâni, în raport cu nivelul de calificare pe care îl presupune ocupaţia (calificarea) respectivă.
“Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, care urmează gratuit un program de formare profesională, au o serie de drepturi pe perioada derulătii cursului, şi anume de a beneficiea de pregătire teoretică şi practică pe toata durata cursului şi de a susţine gratuit, de cel mult două ori, examenul de absolvire la finalizarea cursului. Cursanţii beneficiază de rechizite şi materiale de instruire, iar, dacă este cazul, de echipament de protecţie pe timpul instruirii practice. Mai mult, cei care urmează cursurile primesc, pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire, de abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun. Nu în ultimul rând, trebuie menţionat că aceste persoane beneficiză de consultaţii medicale, analize medicale şi teste necesare frecventării cursului”, explică directorul executiv Otilia Râpna, de la AJOFM BN.
Dacă se încadrează sau încep o altă activitate economică, persoanele respective se pot retragfărtă a suporta cheltuielile deja făcute de stat pentru serviciile de formare profesională.
Altfel, pentru cele trei cursuri începute în 2013, analizel medicale ale cursanţilor au fost făcute de către firma SC CRIŞAN PROFESIONAL SRL, cu care AJOFM B-N are încheiat contract. Aceste analize medicale constau în examen clinic general, probe respiratorii, examinare oftalmologică, probe vestibulare de echilibru, verificare simţ auditiv, ECG, acuitate vizuală, examen depistare hepatică etc., în funcţie de specificul fiecărui program de formare.

Comentarii

23/01/13 13:22
pop andreea

pentru un curs de coafor este nevoie sa se plateasca cursu sau nu
cum pot intra si eu intr-un asemenea curs de specializare si unde se tine
cine imi poate oferi mai multe detalii
trebuie un nr de telefon sa las
ma sunati dumneavoastra??

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5