Daniel Suciu: GRĂDINIȚA DUMBRAVA MINUNATĂ rămâne fără banii de reabilitare prin decizia primăriei!

GRĂDINIȚA DUMBRAVA MINUNATĂ rămâne fără banii de reabilitare prin decizia primăriei! Deși a avut bani cu lejeritate pentru patinoare nefolosite, panouri publicitare, toalete automate, mașini second-hand, municipalitatea a decis să taie finanțarea pentru cei 75 de copii de la grădiniță și să mute banii la parcarea de pe CR Vivu (peste drum de casa domnului viceprimar PNL). Deși știți că sunt probleme cu clădirea improprie, deși știți că sunt doar 3 grupuri sanitare pentru toți copiii și cadrele didactice, deși circuitul alimentar trebuie modificat, deși geamurile sunt vechi, fix de la ei v-ați gândit să tăiați.
✅ Pentru că aveți majoritate domnilor de la PNL și USR, vă cer să prindeți în bugetul pe acest an banii necesari acestei grădinițe chiar dacă nu mai cumpărați aparate foto, mașini de numărat bani sau renunțați la vreun concert. Foto: geamurile vechi, tavanul cu infiltrații și decizia de mutare a fondurilor.

Deputat Daniel Suciu

Comentarii

10/02/24 16:31
un cetatean

Nu demult tovarasul Suciu initia o campanie agresiva impotriva fostului primar din Sangeorz-Bai. Acuma si-a mutat atentia pe primarul Bistritei. Mare sete de functii si sinecuri are acest individ. Ce-a ajuns tara, ca fostul MC al lui Dragnea, sa se erijeze in marele aparator al natiei.

11/02/24 15:20
Radu

Daniel Suciu pe care nu prea îl duce mintea simte mereu nevoia să se pronunţe pe diferite subiecte pe care nu le stăpâneste numai să se bage în seamă ca musca în lapte.
Referitor la grădinița ”Dumbrava Minunată”, nu poate fi vorba de o simplă reabilitare pe structura actuală deoarece clădirea nu corespunde cerintelor pentru acoperirea tuturor functiunilor grădiniței.
De altfel, încă din anul 2021 primarul Ioan Turc spunea că în urma expertizei efectuate , clădirea ar presupune demolare și reconstruire: "Clădirea este veche, prezintă numeroase probleme din punctul de vedere al structurii, compartimentarea, de asemenea. Oricât de mult ne-am strădui să consolidăm clădirea, nu poate fi adusă la nivelul pe care ni-l dorim."
Ba mai mult, grădinița ”Dumbrava Minunată” are două clădiri dintre care cea situată spre Casa de Cultură nu este o clădire de patrimoniu.
De aceea este cât se poate de ratională solutia privind demolarea și reconstruirea acesteia respectând exigențele zonei istorice , având in vedere starea avansată de degradare a clădirii precum si gradul redus de functionalitate al imobilului cu destinatia de grădiniță. In felul acesta ar putea fi reconfigurată si zona din Piata Culturii prin reamplasarea noii clădiri cu destinatie de grădinită pe aliniamentul Casei de Cultură. Astfel, ar putea fi preluate in proiectarea clădirii unele elemente de fatadă din arhitectura Casei de Cultură, păstrând caracterul zonei istorice in care se află.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5