Daniel Suciu: Mă mândresc că sunt ministrul din Bistriţa care a reuşit să deblocheze proiectul de la CN Liviu Rebreanu

Deputatul Daniel Suciu susţine că una dintre marile sale bucurii cu privire la mandatul de ministru al Dezvoltării o reprezintă deblocarea proiectului de reabilitare a corpului de liceu de la Colegiul Naţional  Liviu Rebreanu.

          „În ciuda tuturor celor care au spus nenumărate neadevăruri, de-a lungul vremurilor, atât din partide politice, cât şi din partea unor reprezentanţi ai mass-media, de prea multă vreme se spunea că sunt obiective uitate care nu şi-au găsit rezolvare. Da, mă mândresc că sunt ministrul din Bistriţa care a reuşit să deblocheze proiectul de la CN Liviu Rebreanu. Nu a fost simplu, iar cei care cunosc aceste detalii ke pot confirma. Nua  fost simplu pentru că a fost o problemă de proprietate a acelei clădiri, pentru că a trebuit să pun la aceeaşi masă atât Biserica Evanghelică, conducerea liceului mic, reprezentanţii Primăriei Bistriţa şi specialiştii din domeniul juridic, de la minister şi de la CNI. Indiferent ce spun unii sau alţii, această echipă a reuşit să ducă la finalizare reabilitarea CN Liviu Rebreanu. Licitaţia s-a încheiat, există doi ofertanţi, în perioada imediat următoare va fi desemnat câştigătorul şi sper ca în bugetul de anul viitor al CNI să fie transformate creditele de angajament în credite bugetare”, a declarat Suciu.

          În context, acesta a precizat că deşi s-a spus că are „o relaţie contondentă” cu autorităţile din Sângeorz Băi,  lucrurile sunt altfel, în sensul că s-a reuşit supracontractarea pe o axă din POR pentru reabilitarea şcolii din Cormaia. "Nu a existat niciun document, niciun studiu de fezabilitate pentru Liceul Teoretic „Solomon Haliţă”. În mai puţin de o lună, cel care a câştigat licitaţia organizată de CNI, trebuie să depună studiul de fezabilitate, astfel încât să fie aprobaţi indicatorii şi să fie scoasă la licitaţie lucrarea de reabilitare a liceului din Sângeorz Băi. Baza sportivă din oraşul-staţiune are ofertant la licitaţia organizată, s-a încheiat şi urmează să fie desemnat câştigătorul. Totul are finanţare asigurată”, a adăugat fostul ministru.

Nu în ultimul rând, acesta s-a referit la sprijinul acordat bisericilor din oraşul Sângeorz Băi, mănăstirii din Salva,pentru reabilitarea fostului liceu de muzică din Bistriţa şi transformarea lui într-un centru multifuncţional sau pentru Grădiniţa cu Program Prelungit „Căsuţa cu Poveşti”.  

„Aşa am considerat normal, să ajut comunităţi şi mai ales comunităţi din care provin”, a concluzinat Suciu.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5