De ce e important să mergem la vot. PNL, singurul partid care şi-a asumat responsabilitatea guvernării în criză

Avem în faţă, în anii ce vin, şansa istorică a unei dezvoltări rapide: 80 de miliarde euro, bani europeni pentru investiţii şi modernizare, dar această şansă depinde de alegerile din 6 decembrie. În 2016, PSD, condus de Liviu Dragnea, a obţinut 46% la alegerile parlamentare, scor care l-a ajutat să captureze România până în 4 noiembrie 2019, când Guvernul PNL a demis guvernul PSD.
Ultimul an ne-a demonstrat că nu este suficient să înlăturăm PSD de la Palatul Victoria dacă socialiştii păstrează majoritatea în Parlament, de acolo de unde continuă să facă foarte mult rău ţării. Majoritatea PSD din Parlament a promovat acte normative profund populiste care au torpilat bugetul şi au generat un impact negativ de peste 6% din PIB - lucru care arată că PSD acţionează ca un duşman al românilor oneşti care vor să trăiască şi să muncească în România.
De aceea este esenţial ca românii să iasă în număr cât mai mare la vot, pentru că, într-o democraţie, votul este singurul care poate hotărî în ce direcţie merge România.
„Să dăm o şansă la o viaţă decentă, la o viaţă prosperă fiecărui cetăţean român, fiecărui copil, fiecărui adolescent, fiecărui bunic sau părinte dar acest lucru nu se poate realiza decât cu o mobilizare exemplară a eforturilor societăţii care să fie conduse de un Guvern responsabil şi de o majoritate parlamentară serioasă şi reformatoare", a declarat premierul Ludovic Orban.
Cum a dovedit PNL că ştie să folosească banii europeni
Sub guvernarea PNL, România a înregistrat cea mai mare rată de absorbţie a fondurilor europene de la momentul integrării în Uniunea Europeană, s-au produs reforme instituţionale semnificative (reducerea birocraţiei, digitalizarea, simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene şi descentralizarea lor în beneficiul administraţiilor locale), s-a creat cea mai bună bază pentru fructificarea unei şanse istorice pentru România: cele 80 de miliarde de euro, fonduri europene record, negociate la Bruxelles de preşedintele Iohannis.
Guvernul PNL a obţinut pentru Sibiu-Piteşti 875,5 milioane euro neramburabili de la Fondul de coeziune pentru finanţarea construirii primei etape a lucrărilor la autostradă, şi 150 milioane euro pentru finanţarea Centurii ocolitoarea a Bacăului (30 km de drum nou, dintre care 16 km parte a Autostrăzii Moldovei).
Totodată, Guvernul PNL a derulat cu 1,3 mld euro, fonduri europene, cel mai amplu program de dotare al spitalelor din istorie. De asemenea, în doar şase luni de la instalare, Guvernul PNL a semnat contractele de finanţare pentru cele trei spitale regionale – Iaşi (investiţie 500 mil. euro), Cluj (investiţie de 540 mil. euro.) şi Craiova (603 mil. euro), spitalele promise de PSD cu bani europeni încă din 2015. Guvernul, prin ministerul Fondurilor Europene, s-a angajat în construcţia spitalului judeţean Sibiu – o investiţie anume proiectată de administraţia judeţeană liberală pentru a se putea califica la finanţare europeană.
Acest trend al investiţiilor în dezvoltarea ţării trebuie accelerat prin reformarea instituţiilor birocratizate care încetinesc ritmul de absorbţie şi prin sprijinirea Guvernului şi Preşedintelui cu o majoritate solidă în Parlament.
PNL, singurul partid care şi-a asumat responsabilitatea guvernării în perioadă de criză
Guvernul PNL este partidul care a avut curajul să-şi asume responsabilitatea guvernării României în condiţii fără precedent în ultima sută de ani din istoria României. Dincolo de situaţia precară, financiară, economică şi instituţională lăsată de guvernarea PSD, Guvernul PNL a gestionat cea mai gravă criză sanitară şi economică generată de pandemia COVID 19 şi intervenită la doar patru luni de la preluarea guvernării.
Ritmul guvernării liberale din ultimul an, care a făcut să poată fi ţinut sub control epidemia COVID-19 în comparaţie cu ţări europene mult mai avansate, este ceea ce arată potenţialul guvernării PNL pentru momentul în care va fi depăşită această criza sanitară.
„Pe 6 decembrie suntem puşi în faţa unei alegeri decisive: mergem mai departe şi punem în practică programul de dezvoltare a României sau nu. Asta e dilema, atât de simplă, dar importantă. 6 decembrie e un moment de referinţă în istoria României. Lăsăm în urmă ce ne dezbină, stângăciile şi nerealizările noastre, practicile, unele dintre ele neperformante, şi ne unim forţele pentru România. Nimeni nu va fi lăsat în urmă în România pe care o vom construi, dar nimeni nu trebuie să lipsească de la acest efort naţional. 6 decembrie un apel naţional pentru o cauză naţională. Nu e vorba de partizanate politice, ci de viitorul României", a declarat Ludovic Orban.
Votul din 6 decembrie stabileşte parcursul României pentru următorii cel puţin 4 ani: avem de ales între a merge pe calea dezvoltării şi a investiţiilor sau de a rămâne pe drumul blocat pe care ne-au adus cei 7 ani de guvernare socialistă, un drum la capătul căruia nu există spitale, nu există autostrăzi, nu există un sistem de educaţie performant.

Comandat de Partidul Naţional Liberal - Filiala Bistriţa-Năsăud. Executat de SC Răsunetul Media SRL. Cod Unic de Identificare al mandatarului financiar 11200025

Comentarii

04/12/20 13:20
cititor

POVESTI ... ! A VENIT PANDEMIA PESTE VOI pur si simplu ... CA voi ERATI LA GUVERNARE... SI VRETI-NU VRETI ... N-AVETI LOC DE INTORS. Si " daca nu v-ati fi asumat guvernarea " in aceasta pandemie .. ce credeti ca era ... , altceva decat acelasi lucru ?
N va mai dati rotunzi ca nici voi si nici PSD-istii nu rezolva problema ci efectiv hazardul... Bunul Dumnezeu... !
Mi-as dori din sflet sa iasa la guvernare, alTcineva infara de voi si/sau PSD-ul care ati distrus Romania de la " lovitura de stat " incoace ... ca v-ati alternat cand stanga , cand dreapta si efectiv doar ati distrus, nicidecum nu ati construit ceva bine si durabil.
1/. Economia tzari-i la pamant ;
2/. Industria este zero barat ;
3/. Sanatatea-i la pamant ;
4/. Agicultura-i la pamant ;
5/. Turismul este la pamant ;
6/. Silvicultura este tabulla rassa ...
Fatul ca s-au construit pe ici e colo cateva petece de drumuri si autostrada... nu inseamna ca Romania a progresat ... AMERICA SI ACEASTA (m.ARE ) ue SE UITA LA NOI CA " ULII LA PUII DE GAINA "... si toti ar dori ca Romania sa se desfiinteze ca stat national , nicidecum altfel si nicidecum ca avem orientare catre stanga ori catre dreapta politica. DOARE... DAR ASTA-I ADEVARUL . TREBUIE SA VINA LA GUVERNARE ALTE PARTIDE DECAT CELE CARE AU FOST PANA IN PREZENT si astea nu pot fi decat USR-PLUS ... impreuna cu PMP ...
Voi PNL-istii si PSD -istii duceti-va de-a dura ... sa nu mai auzim de voi !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5