De ce este importanta curatarea cosurilor de fum si cum protejeaza locuinta un cos de fum bine curatat

Verificarea si curatarea optima a cosului de fum reprezinta o etapa esentiala care ajuta la evitarea unor incendii si pentru propria siguranta, dar si pentru linistea intregii familii. Procedura trebuie sa fie realizata pe toate sistemele de incalzire utilizate, indiferent daca este vorba despre centrale pe peleti, despre cuptoare de coacere sau despre sobe cu lemne. Profesionistii de la AbcControl.ro explica de ce este importanta curatarii profesionale a cosului de fum.

De ce este important sa se solicite serviciile unui cosar Bucuresti sau local

Locuitorii capitalei ar trebui sa apeleze la un cosar Bucuresti ori de cate ori trebuie sa isi curete cosurile de fum (afla mai multe). Aceeasi regula este valabila cu siguranta si pentru persoanele care locuiesc in alte regiuni si care ar trebui sa apeleze la specialisti care locuiesc in zona lor. In momentul in care specialistii sunt din acelasi loc sau din apropiere, serviciile sunt mai ieftine si este mult mai usor pentru ei sa aduca tot echipamentul.

Ce se intampla cand cosul nu este curatat?

Atunci cand cosul de fum nu este bine curatat, acesta se va infunda cu funingine si cu alte reziduuri care rezulta prin ardere si uneori poate genera aprinderea cosului din cauza depunerilor de gudron de unde rezulta si un risc mai mare de incendiu. Cosurile de fum care sunt infundate cresc si riscul ca persoanele din casa sa se intoxice cu monoxid de carbon, din cauza faptului ca fumul nu este eliminat in mod corect. De asemenea si eficienta semineului sau sa sobei si respectiv a centralei sunt afectate.

Pe langa faptul ca se acumuleaza reziduuri si funingine in cosuri exista mai multi factori care determina nevoia de a curata cosul de fum. In primul rand este vorba despre condensul acid care rezulta prin ardere si care poate sa determine dislocarea caramizilor, atunci cand cosul este construit din caramizi clasice care la randul lor pot sa infunde cosul.

Alte motive pentru care se recomanda curatarea cosurilor de fum

Curatarea cosurilor de fum este recomandata si pentru urmatoarele motive, la care numeroase persoane nici macar nu se gandesc.

Pasarile pot sa isi faca cuiburi in cosurile de fum sau deasupra loc, caz in care evacuarea poate sa fie obturata. Pot exista panze de paianjen, frunze si numeroase alte obiecte aduse de vant. De asemenea, improvizatiile utilizate pentru a construi cosurile de fum se pot darama si nu sunt deloc recomandate. Combustibilul lemnos ars atunci cand are o umiditate mai mare de 20 de procente determina aparitia gudronului umed care se depune in cantitati mari pe peretii cosului de fum. Cosurile subdimensionate necesita, de asemenea, o intretinere minutioasa mai des decat cosurile facute corect.

Acestea sunt doar cateva motive care pot determina infundarea cosurilor de fum si functionarea lor incorecta. Curatarea acestor cosuri de fum poate fi de doua tipuri: chimica sau mecanica.

Curatarea optima se face in 6 in 6 luni si se va tine cont de tipul de sistem de incalzire utilizat. Curatarea mecanica are rolul de a indeparta depunerile fara sa deterioreze cosul si sa verifice aparitia problemelor structurale in cos.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5