Hornarul de Bistriţa şi-a inaugurat showroom-ul de şeminee de pe Bulevardul Decebal
Azi, de la ora 13,00, magazinul de pe Bulevardul Decebal, bl. 48 - aparţinând omului de afaceri bistriţean, Ciprian Marek, managerul firmei SC Expert Alcip Bistriţa, cunoscut de către localnici Hornarul de Bistriţa - şi-a deschis porţile. Este distribuitor şi montator autorizat pentru curăţarea de coşuri de fum, centrale cu combustibil solid, lichid, gazos, sobe, teracote, şeminee, instalaţii de ventilaţie pentru blocuri de locuinţe, clădiri, birouri, intubări coşuri de fum, videoinspecţie pentru coşuri de fum etc.
Au fost prezenţi preşedintele ASFOCH România, Mircea Bălşoianu, directorul Academiei Pro Hornar şi vicepreşedinte ASFOCH România, Simion Cristian, a fost şi preşedintele de coşuri profesionist din New York (SUA), John Pilger. Cu acest scop au fost prezentate celor prezenţi, cât şi mass mediei locale, mai multe tipuri de şeminee cu încălzire prin convecţie aer cald, care pot încălzi suprafeţe de până la 180 mp.
Conform legislaţiei române şi a celei europene, serviciile de curăţare a coşurilor de fum sunt obligatorii, dar sunt şi o măsură de siguranţă pentru a elimina riscul de incendii sau pericolul de intoxicare cu monoxid de carbon, care din păcate au dus în timp la moartea multor persoane. Curăţarea coşurilor de fum este recomandată la coşurile cu gaz, la cel mult 12 luni, iar la cele de fum de două ori pe sezon, la început de sezon şi la jumătatea lui. Pereţii exteriori ai coşului de fum trebuie izolaţi, iar faţa exterioară să se situeze la o distanţă de minimum 16 cm faţă de toate elementele combustibile.
Simpla funcţionare a unei centrale termice sau a unei sobe produce depuneri în timp pe interiorul coşului de fum. Gazele de ardere provoacă un condens acid, care macină treptat interiorul coşului de fum tradiţional.
Aşadar, începând de astăzi, doritorii pot să treacă pragul acestui magazin, pentru a-şi achiziţiona din timp şemineul dorit.
Citiţi şi:
- Atenţie la coșurile de fum! 49 de incendii provocate de necurăţarea lor periodică!
- De ce este importanta curatarea cosurilor de fum si cum protejeaza locuinta un cos de fum bine curatat
- Acoperişul unei case din comuna Șanț, distrus de un incediu!
- Acoperișul unei case din Muresenii Bârgăului, distrus de un incendiu!
- Incendiu la Rodna. Ce spune ISU
Comentarii
Frumos ! Felicitari ! Mai trebuie data o lege pompieristica, prin care absolut toata lumea care are " cosuri de fum " sa si le autorizeze la Pompieri si sa fie obligatoriu un contract de mentenantza cu o astfel de firma ... de coserit ... pentru prevenirea incendiilor .
Adaugă comentariu nou