De ce sunt utile testele rapide de coronavirus?

Testele pentru coronavirus sunt în prezent solicitate în multe domenii ale vieții. Dar procedurile de testare anterioare durează mult. O nouă metodă de testare ar putea oferi rezultate mai rapide în viitor. Înainte de plecare la aeroport, la intrarea în vasul de croazieră sau vizitarea stadionului de fotbal: o procedură de test PCR ar putea contribui la mai multă siguranță în multe domenii ale vieții sau s-ar putea face din nou evenimente cu mulți vizitatori.

Testul rapid Coronavirus este un test de casetă imunologică pentru detectarea unei infecții primare sau secundare SARS-CoV-2 (infecție cu virusul COVID-19). Principiul testului se bazează pe detectarea anticorpilor IgG și IgM în ser, plasmă, sânge venos sau capilar întreg al pacientului și oferă un rezultat semnificativ în decurs de 10 minute .

Testul este deosebit de ușor de realizat și are o precizie ridicată de 98,9% (pentru IgG) și 86,8% (pentru IgM). Rezultatele de laborator sunt adesea disponibile numai după 48 de ore.

Până în prezent, însă, a durat relativ mult timp pentru a efectua un test pentru SARS-CoV-2, deoarece un rezultat fiabil era posibil doar cu așa-numitul test PCR, în care se lua o probă din nas sau gât. Testele tradiționale de PCR sunt efectuate într-un laborator. În cea mai mare parte, acest lucru se realizează prin screening de mare viteză, în care mii de probe pot fi testate simultan. Această procedură durează de obicei câteva ore pentru a produce rezultate, iar pacienții trebuie să aștepte în mod normal între jumătate de zi și câteva zile pentru a primi rezultate.

Testele rapide PCR sunt o soluție posibilă la acest proces care necesită mult timp. În acest caz, testul nu se efectuează într-un laborator central, ci poate fi efectuat la fața locului folosind echipamente mobile. Aceste dispozitive pot produce un rezultat în 45 de minute. Dezavantajul este că dispozitivele nu pot gestiona mai mult de 80 de teste pe zi.

Când este util un test și pentru cine?

Testele PCR sunt importante pentru a afla dacă pacienții și contactele lor sunt în prezent infectați și în ce formă de carantină trebuie să intre: este suficient să impui o regulă de două săptămâni de ședere la domiciliu unei persoane de contact, timp în care el sau s-ar putea să se întâlnească în continuare cu membrii gospodăriei sau persoana respectivă trebuie într-adevăr să fie complet izolată?

Testele sunt un instrument important pentru epidemiologi pentru a estima câte persoane au trecut printr-o infecție nedetectată și dacă un anumit nivel de imunitate a efectivului ar putea fi atins în cele din urmă. Acest lucru îi poate ajuta pe politicieni să decidă dacă relaxează restricțiile.

Testul rapid de coronavirus poate ajuta, de asemenea, la verificarea imunității persoanelor care au fost cu siguranță infectate cu COVID-19 sau a celor care au primit una dintre vaccinările nou dezvoltate.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5