„De-a pururi Mihai Eminescu” alături de scriitorul Valentin Marica care declară că a plecat spre alte zări cu pâinea în traistă, coaptă și crescută pe băncile școlii din Sânmihai

  Ziua de 14 ianuarie a fost comemorată într-o nuanță de sărbătoare la Școala Gimnazială Sânmihaiu de Câmpie unde scriitorul Valentin Marica și-a lansat noua carte, Nestăvilitele amiezi și a sustinut, de asemenea, conferința De-a pururi Mihai Eminescu.

         Cartea de versuri a fost prezentată  de prof. Adam Simion care de asemenea a reușit să treacă în revistă o parte din realizările ilustrului scriitor subliniând cu rafinament importanța acestuia în lumea literaturii. 

         Încă de la primele sale fraze invitatul special a demonstrat că vorbește precum și scrie și anume într-un ton enervant de frumos. În pleduoaria sa despre rolul edificator al poetului Eminescu în lumea cuvintelor a convins tot auditoriu că acesta din urmă este poetul nepereche a carui opera invinge timpul ( G.Călinescu ). Edificator pentru imaginea proiectată asupra lui Eminescu este fraza rostită de Valentin Marica care construieste o punte și cu istoria si-l descrie ca o sumă lirică de voievozi români. Spre sfârșitul evenimentului scriitorul a devenit profesor și  a antrenat copii într-un concurs ludic de rime dovedind încă o dată ca este și profesorul eminent care inspiră.

Se poate spune astfel că această zi emoționantă coordonată exemplar de prof.director Ana Moldovan a marcat o filă importantă din istorie și dovedește prin exemplul viu că indiferent de start toate visele noastre  pot deveni realitate dacă avem curajul să le urmăm.

prof. Ionuţ Budăcan

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5