De Sânzâiene, românii din Madrid au îmbrăcat cu mândrIE costumul popular. Atelier de cusut cu Ica Tomi şi muzică populară cu Muguraşii Salvei, Tudorica Brumă şi Lucian Sângeorzan

Asociasion Hispano-Rumana Salva din Madrid a organizat sărbătoarea de Sânzâiene, sărbătoarea İEİ populare româneşti, preşedintele acestei asociații fiind İca Tomi, de pe meleaguri năsăudene, de la Salva.
Evenimentul a început cu un recital al grupului de copii, cu vârsta între 5-12 ani, care reprezintă şi formaţia de dansuri Muguraşii Salvei condus de instructorul İonel Olteanu. Tinerii dansatori au prezentat dansul Braşoveanca după care presedintele Ica Tomi a făcut in scurt istoric al Jocului Căluşului, care este unul dintre cele mai vechi şi interesante jocuri româneşti atât în Moldova, Oltenia cât şi în Transilvania şi are o semnificație aparte legată de sărbătorile de Rusalii.
Un punct aparte a fost învățatul cusăturii de pe İE, reprezentând anumite modele cu semnificații unicate. Vreau să menționez că am văzut chiar şi copii care învață să coase şi mulți dintre românii care au venit la eveniment au îmbrăcat costumul popular.
Evenimentul s-a încheiat cu un moment folcloric în care interpreta de muzică populară Tudorica Brumă, împreună cu Lucian Sângeorzan, au reuşit să aducă un strop de fericire pe fețele românilor care au participat la această sărbătoare a frumosului.
Felicitări organizatorilor!
Tudorica Brumă

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5