Deficit mare de personal în structurile bistrițene ale M.A.I. Află cum poți ajunge polițist, jandarm sau pompier-salvator

La sediul Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud a avut loc în premieră o conferință de presă comună a principalelor structuri ale M.A.I. din județ.

Prefectul județului Ovidiu Frenț le-a prezentat reprezentanților mass-media noua abordare a comunicării publice în concordanță cu nevoia de transparență și de eficiență a coordonării activității instituțiilor prezente.

Pe rând, comandaţii celor trei structuri militarizate, comisar şef Ovidiu Mihai Lupşa, colonelul Florin Furnea şi şeful ISU BN, Constantin Florea, au vorbit despre oferta de locuri de muncă în cadrul acestor structuri cât, mai ales, despre deficitul de personal cu care se confruntă instituţiile pe care le conduc.

Este vorba de un deficit care s-a accentuat foarte mult în ultimii ani, cel puţin la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, fapt confirmat chiar de şeful IPJ BN, comisarul şef Ovidiu Mihai Lupşa: „ Noi sperăm să vină cât mai mulţi doritori să devină poliţişti, deficitul de personal fiind unul mare. Vorbim de 11% deficit la agenţi şi 28,5 la sută deficit de ofiţeri, asta fiind consecinţa faptului că în decursul lui 2017 au ieşit la pensie un număr de 40 de oameni, 32 agenţi şi opt ofiţeri”, a precizat comandantul IPJ BN. De asemenea, în cadrul Inspectoratului de Jandarmerie Județean Bistrița-Năsăud, deficitul este de 13 cadre, dintre care 8 ofițeri. În 2017 au trecut în rezervă cu drept de pensie subofițeri și 10 ofițeri. Cifrele nu sunt mari, însă și efectivele inspectoratului sunt mai mici decât în alte județe. Din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud s-au pensionat anul acesta 2 ofițeri și 4 subofițeri.

 

De asemenea, inspectorii-şefi ai Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi „Gelu Voievod” şi Inspectorarului pentru Situații de Urgență „Bistrița” au vorbit despre sesiunile de admitere la şcolile de agenți şi subofițeri care vor avea loc în luna ianuarie 2018. În vederea diminuării deficitului de personal, MAI scoate la concurs 2.880 de locuri, astfel: 1600 pentru agenți de poliție, 700 pentru subofițeri jandarmi, 300 pentru subofițeri pompieri și 280 pentru polițiști de frontieră.

Locurile scoase la concursurile de admitere sunt comune – femei și bărbați, cu excepția celor aprobate la Școala de Subofițeri și Protecție Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldești care sunt doar pentru bărbați.

Cererile-tip de înscriere pentru admitere în sesiunea ianuarie 2018 se depun de către candidați la departamentele de resurse umane până la data de 5 decembrie 2017.
Mai multe detalii se găsesc la link-ul http://www.mai.gov.ro/index06_2.html

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud organizează recrutarea şi selecţia candidaţilor pentru admiterea în instituţiile de învăţământ postliceal care realizează formarea iniţială a personalului pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, sesiunea ianuarie 2018.

În perioada 13 – 21 ianuarie 2018, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina și Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca vor  organiza concurs de admitere pentru o nouă promoție de elevi. Durata studiilor de această dată este de 1 an. Înscrierile se fac până la data de 5 decembrie a.c. Sunt scoase la concurs 1.300 de locuri (dintre care 16 locuri speciale pentru rromi și 10 pentru minorități) la școala din Câmpina și 300 de locuri (dintre care 6 sunt locuri speciale pentru rromi și 3 pentru minorități) la școala din Cluj-Napoca.

Locurile sunt comune pentru femei şi bărbaţi.

Ministerul Afacerilor Interne organizează, în premieră, o sesiune de admitere, în ianuarie 2018,  la școlile de agenți și subofițeri. Din cele 2.880 locuri scoase la concurs, 300 sunt alocate Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești.

Astfel, tinerii care doresc să urmeze o carieră militară pot deveni viitorii pompieri salvatori, prin grija dascălilor de prestigiu ai unității de învățământ aflată în subordinea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Beneficiarii unui sistem de învățământ la cele mai înalte standarde, de condiții optime pentru servirea mesei, odihnă și studiu, doritorii pot depune cererile de înscriere, până la data de 05 decembrie a.c., la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bistrița” al județului Bistrița-Năsăud, pentru cele 275 de posturi de subofițeri de pompieri şi protecţie civilă și 25 de posturi de maiștri militari auto.

Concursul de admitere va avea loc în intervalul 13 – 21 ianuarie 2018, perioadă în care candidații vor parcurge contravizita medicala, probele sportive și testul scris pentru  verificarea cunoștințelor.

JANDARMERIA ROMÂNĂ

OFERTA ÎNVĂŢĂMÂNT  POSTLICEAL

– ŞCOALA  MILITARĂ  DE  SUBOFIŢERI  JANDARMI  “ GRIGORE  AL. GHICA ” – DRĂGĂŞANI – VÎLCEA

– 350  locuri din care

3 locuri – romi, 2 locuri – alte minoritati;

– ŞCOALA  MILITARĂ  DE  SUBOFIŢERI  JANDARMI – FĂLTICENI – SUCEAVA

– 350  locuri din care

3 locuri – romi, 2 locuri – alte minoritati;

Durata  de  şcolarizare – 1 an.

Discipline  de  concurs:

– Limba  si  literatura  română (gramatică) – test  scris;

– Limbă  străină (engleză, franceză) – test  scris;

Etape eliminatorii: – testarea  psihologică, examinarea  medicală, verificarea  aptitudinilor  fizice.

– data limită de depunere a cererilor – 05.12.2017;

– data limită de depunere a dosarelor – 27.12.2017;

-înscrierea candidaţilor la sediul şcolii 13 – 14.01.2018;

– proba de verificare a cunoştinţelor  test scris – 20.01.2018.

(datele pot suferi modificări, în funcţie de ordinele primite).

Comentarii

04/11/17 11:08
Comentariu

Trebuie data o lege ( OUG ) prin care sa li se anuleze ( ori suspende ) pensiile tuturor celor care s-au pensionat anticipat inaintea implinirii varstei de 55 de ani , sa fie rechemati la vechile locuri de munca , pusi sa munceasca nu sa stea sa lancezeasca pe banii publici, la niste pensii cu mult deasupra celor civili . Locurile vacante sa fie ocupate in timp, functie de planul general de scolarizare, nu luati cu japca si cu hairupul , tot felul de "smecheri " si de "na.ta.rai " care nu indeplinesc conditiile de a face parte din aceste structuri si introdusi in sistem si care, nu dupa mult timp sa fie necesar sa fie dati afara.
Cea mai mare prostie pe care o face o tzara, este sa "arunce la pensie " ... ( anticipata ) barbati in toata firea, apti de munca , in loc sa le faca o reconversie profesionala si mutati in functii de administratie publica, daca nu mai indeplinesc conditii sa mai fie in functii de politie a statului , pana la indeplinirea varstei prevazute de lege ptr pensionare .
Nu pricep care o fi fost logica sa "azvarlii " afara din sistem persoane calificate si inca cu mult inaintea varstei de 45 de ani... iar serviciile sa ramana efectiv in " cu.ru. gol " in fata infractorilor .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5