Deputaţii PSD BN susţin o lege de gestionare a câinilor fără stăpân

Daniel Suciu: Nu am fost adeptul soluţiilor radicale, dar siguranţa oamenilor este mai importantă

          Deputatul social-democrat Daniel Suciu consideră că se impune adoptarea unui act normativ care să reglementeze într-un fel sau altul situaţia câinilor fără stăpân şi va vota proiectul de lege, chiar dacă va fi prevăzută şi posibilitatea eutanasierii acestora.

          “De regulă, eu nu sunt şi nu am fost vreodată adeptul soluţiilor radicale, dar cazul acelui băieţel de 4 ani sfâşiat de câini m-a făcut să îmi schimb optica. Este clar că trebuie făcut ceva în acest domeniu, nu mi-aş dori şi nu îmi închipui ce tragedie trăiesc părinţii acelui copil.

          Eu personal susţin eutanasierea câinilor dacă după cele 7 zile, cât sunt ţinuţi într-un centru specializat, animalul nu este revendicat sau adoptat de o familie. Este mult mai importantă siguranţa oamenilor, mai ales în marile oraşe, decât libertatatea de care se bucură astăzi patrupedele. Este inadmisibil ca într-o capitală europeană să fie 64.000 câini fără stăpâni şi să nu avem soluţii.       Săptămâna viitoare va fi în Parlament acest proiect de lege şi îl voi vota în varianta în care, după 7 zile, câinii nerevendicaţi să fie eutanasiaţi”, a precizat Suciu, în cadrul unei conferinţe de presă.   

 

 

Adriana Pană: Iubesc câinii, dar iubesc mai mult oamenii

                   De cealalată parte, ministrul delegat Adriana Doina Pană a menţionat că este “o foarte mare iubitoare de animale”, dar iubeşte mai mult oamenii.

          “Eu sunt o mare iubitoare de animale, în special de câini. Am avut un câine care a trăit 16 ani şi am suferit enorm când a murit. Vreau să vă spun că propriii mei copii, atunci când au plecat la capătul lumii, pe coasta Pacificului, şi-au luat câinele cu ei, cu avionul. Iubesc foarte tare animalele, dar nu pot să nu vă spun că iubesc mai mult oamenii. Dacă s-a ajuns la ce s-a ajuns, sunt inclusiv pentru măsuri radicale”, a punctat Adriana Doina  Pană.

          Aceasta a menţionat că nu poate fi pus totul “în cârca autorităţilor locale”, pentru că au existat două variante de legislaţie care se băteau cap în cap. “La ce s-a ajuns, e atât de radical încât sunt şi pentru măsuri radicale, pentru că este clar, la câţi câini există, nu poate nimeni să vină cu o soluţie, încât să îi ia pe toţi în îngrijire, în afară de cei care sunt adoptaţi”, a menţionat deputatul bistriţean.

          Potrivit ministrului Pană, legea care va fi dezbătută În Parlament, până la finele săptămânii viitoare, “va fi acoperitoare pentru toate autorităţile locale”, şi din mediul urban şi din mediul rural.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5