Deputatul Cristina Iurişniţi cere o anchetă cu privire la evenimentele în care au fost implicaţi copiii, la Simfonia lalelor

Deputatul USR de Bistriţa-Năsăud a solicitat Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție anchetarea incidentelor din cadrul evenimentului Simfonia lalelelor” desfășurat în data de 20 aprilie la Pitești şi dispunerea măsurilor necesare, în cazul în care acestea se impun.

„Activitățile la care au fost supuse grupurile de preșcolari și de elevi au încălcat o serie de prevederi legale, care fac referire la integritatea, demnitatea și siguranța copiilor. Orice formă de manifestare culturală și educativă în afara spațiului școlii nu poate periclita integritatea psihică și demnitatea elevilor, iar desfășurarea acestor activități nu trebuie să aibă un impact negativ asupra beneficiarilor direcți ai educației”, informează parlamentarul bistriţean.

Deputatul Cristina Iuişniţi a formulat o întrebare către ANPCDA, invocând încălcarea art. 19, alin. (1)  şi art. 28, alin (1) din Convenția Europeană a Drepturilor Copilului, dar şi articole din Legea 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5