Deputatul Cristina Iurişniţi a intervenit la ministrul Educaţiei pe tema planului de şcolarizare de la Rodna!

Nu putem conferi autonomie școlilor dacă, în continuare, decizia de la centru este mai importantă decât nevoile reale ale comunității școlare.

Rețeaua școlară nu se construiește ,,din pix" de către inspectorate, ci trebuie elaborată pe baza nevoilor si realităților din fiecare comunitate. Doar așa școala va reveni autonomă și, inerent, mult mai responsabilă pentru deciziile sale.

        Interesul școlii este suma intereselor legitime ale elevilor și ale cadrelor didactice și nu ceea ce crede ,,centrul" că este important.

La nivelul județului Bistrița – Năsăud, rețeaua școlară pentru anul 2019-2020 putem spune că s-a făcut “din pix” la Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, ignorându-se în mare parte: solicitările Consiliilor de Administrație ale școlilor, realitățile social – economice, viziunea administrație publice locale, a comunităților școlare (cadre didactice, părinți, elevi) sau așteptările comunităților locale în privința educației.

În acest sens, am supus atenției cazul Liceului Tehnologic Florian Porcius” Rodna, doar un exemplu în care Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud a ignorat aceste realități, a stabilit în mod arbitrat Planul de școlarizare și denumirea școlii. 

            Am trimis pe această temă o întrebare parlamentară către Monica Anisie, Ministrul Educației, prin care i-am sesizat problemele cu care se confruntă Liceul Tehnologic ,,Florian Porcius" din Rodna. Am avut si o discuție directă la Minister.
            Această unitate de învățământ derulează un proiect european cu fonduri nerambursabile în interesul copiilor: acces gratuit la cursuri de after school, masă la școală, schimb de experiente cu alte sisteme de învățământ europene.

            Am primit asigurarea ca un ordin de ministru va rezolva situația absurdă de la Rodna, pentru ca această școală să își continue proiectele fără șicane și birocrație inutilă!

 

Deputat
prof. Cristina Iurisniti
Membru in Comisia de învățământ
Președinta Comisiei pentru egalitate de șanse

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5