Deputatul Cristina Iurişniţi vrea să sesizeze CNCD pentru vocabularul folosit de Orlando Teodorovici în discuţia cu o jurnalistă

Deputatul Cristina Iurişniţi, preşedinte al Comisiei pentru egalitate de şanse din şanse între femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că ia în calcul sesizarea Consiliului Naţional de Combatere a Dicriminării faţă de cuvintele folosite de ministrul de Finanţe Orlando Teodorovici la adresa unei jurnaliste.

„În calitate de preşedinte al Comisiei pentru Egalitatea de Şanse, mă gândesc foarte serios să fac o sesizare ministrului demisionar, aruncat la produse expirate, Orlando Teodorovici, fostul ministru de Finanţe, cel care, într-un interviu cu o doamnă de la B1, efectiv a avut un vocabular care ţine de hărţuire sexuală. Îi dădea întâlniri doamnei jurnaliste, îi făcea avansuri şi a avut un limbaj absolut suburban. Voi lua în calcul această decizie de a mă adresa Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării pentru că trebuie să ne delimităm de aceste declaraţii şi de aceste abuzuri, aşa cum ne-am delimitat de acest Guvern catastrofal care efectiv a fost dezastruos pentru societatea românească din multe puncte de vedere. Şi pe această zonă vreau să merg cu un mesaj de normalizare a relaţiilor interumane, până la urmă şi respectul pentru femei”, a spus Cristina Iurişniţi.

Aceasta a menţionat că se va consulta cu CNCD-ul pe această speţă, pentru că fiind o singură intervenţie de acest fel, vrea să veadă care este gravitatea. „Aţi văzut că l-am sesizat şi pe fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, dar a primit doar un avertisment, dar este absolut necesară această abordare”, a mai spus deputatul Cristina Iurişniţi.

 

***

Ministrul de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici, a dat niște replici cel puţin ciudate unei jurnaliste de la B1.ro, care îl întreba, după rezultatele moțiunii de cenzură şi dacă regretă vreo măsură. La început, s-a prefăcut că nu înțelege de unde este jurnalista, insistând să întrebe dacă e de la „boii.ro”, apoi a recurs la mitocănii: „Sunteți liberă diseară să vă spun? / Îmi faceți curte, că nu vă văd ochișorii, dinții văd că îi aveți puși".

Comentarii

15/10/19 11:10
cititor

Pe cat de obraznici sunt ziaristii ... inca nici nu i-a rapuns acesteia intr-un mod " neadecvat " !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5