Deputatul Daniel Suciu: Staţia de mixtură asfaltică a Primăriei nu va primi aviz de mediu. Nu are nici autorizaţie de construcţie

Deputatul Daniel Suciu a criticat, în cadrul unei conferinţe de presă, modul în care administraţia municipală a derulat proiectul de achiziţie şi montaj a noii staţii de mixturi asfaltice. Parlamentarul bistriţean s-a referit la lipsa unor documentaţii şi autorizaţii, care au făcut ca această staţie să nu devină operaţională.

„E un subiect de „noaptea minţii” cel cu privire la staţia nouă de asfalt. În octombrie 2021, ni s-a spus că anul 2022 va fi anul cu mixtură asfaltică din staţia nouă şi că din primăvară asfaltăm cum trebuie. În primăvara aceasta, am înţeles că din cauza războiului din Ucraina s-a întârziat montarea staţiei de asfalt. Am o informaţie pe care vă rog s-o verificaţi dacă Primăria a achiziţionat staţia fără să achiziţioneze şi montajul. Eu aşa am aflat că montajul s-a făcut în regie proprie cu angajaţii domnului Creţiu de la DSP în luna iulie a acestui an, ni s-a spus că în trei săptămâni este gata staţia de asfalt.

În mai, Primăria municipiului Bistriţa depune la Agenţia pentru Protecţia Mediului cererea pentru Acordul de mediu în care cu mânuţa responsabililor din Primărie se spune că nu s-a făcut nicio lucrare, că nu este instalată staţia şi că se cere acordul de mediu. Exact în luna mai şi mai devreme în martie, domnul primar Turc, pe pagina domniei sale de facebook, ne înştiinţa periodic despre stadiul lucrărilor de montare a staţiei de asfalt. Înţeleg eforturile Primărei, cu oameni de la Garda de Mediu de peste munţi ca să scape din această belea, înţeleg că Garda de Mediu va trebui, pe bună dreptate, să amendeze Primăria Bistriţa pentru că Primăria Bistriţa nu a respectat legea. Ar trebui să înţeleagă şi Primăria Bistriţa şi domnul primar că această staţie, în stadiul de acum, nu va primi acord de mediu, singura variantă este s-o demonteze şi de abia după aceea să ceară din nou acord de mediu. (...) Nu ştiu cine a greşit. Am înţeles că domnul Creţiu a fost dublat de un domn direct adjunct, au confundat aviz cu acord de mediu, au minţit într-o cerere oficială depusă la APM”, a explicat deputatul Daniel Suciu.

În context, deputatul Suciu a menţionat că ar treui să se sesizeze şi Direcţia pentru Sănătate Publică pentru staţia de asfalt este la 500 m de locuinţe, mai mult, Primăria Bistriţa nu a dat autorizaţie de construcţie pentru această staţie de asfalt.

Deputatul Daniel Suciu a făcut o serie de referiri şi la celelalte proiecte pe care administraţia municipală le derulează, de la pistele pentru biciclişti, care ar fi trebuit recepţionate în 26 august, la colectarea apelor pluviale de pe str. Mihai Viteazul (unde proiectul ar mai trebui extins cu 200 m pentru a rezolva efectiv problema) sau „muruiala” unei singure străzi, str. Gheorghe Pop de Băseşti, comparativ cu cele 100 „muruite” de fosta administraţie. Suciu a vorbit despre bipolaritatea discursului public, amintind de faptul că primarul Ioan Turc s-a pozat într-o mostră de autobuz electric în cadrul proiectului Liniei verzi, iar în alt context a vorbit de un „proiect prost”, pentru care s-a luat cu mâinile de cap.

Comentarii

31/08/22 22:05
tempor1k

Dar un aviz de la Sanatate conform caruia statie se incadreaza in prevederile
Ordinul 119 /2014 „Normele de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei”!!!, reîntărite prin Ordinul 994 / 2018 cu unele modificări aduse la 119 din 2014 ?!!!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5