Deputatul Ioan Oltean: Guvernul Ponta, un ambiţios atlet al penibilului

Declaraţie politică

Un guvern vulnerabil şi neasumat aşa cum este guvernul Ponta, are şi va avea din nefericire, ca unică preocupare “lămurirea”, “clarificarea” şi “reglementarea” unor chestiuni absolut irelevante în raport cu adevăratele şi severele probleme care “scutură” grav şi fără încetare, sănătatea şubrezită a economiei ţării.

Domnul prim-ministru Victor Ponta şi al său guvern al cârpelilor pare că nu a învăţat absolut nimic din nefericitul lanţ al eşecurilor răsunătoare înregistrate: bulibăşeala fără de sfârşit a afacerii Oltchim, haosul de neînţeles creat de povestea CFR Marfă, confuziile, dualitatea nesuferită şi scandalul de mari proporţii Roşia Montană. De asemenea, setea cu care guvernul Ponta “fură” pur şi simplu din buzunarele cetăţenilor prin reglementarea şi instituirea abuzivă a unor taxe, impozite şi altor biruri suplimentare, nu poate confirma decât încă o dată că acest guvern se află într-o permanentă competiţie cu sine însuşi pentru a atinge paroxismul cinismului şi macabrului subminării economiei naţionale.

Stimaţi colegi deputaţi, cu regret constat că nu trece o zi de la Dumnezeu fără ca domnul prim-ministru Victor Ponta să ne/îşi confirme, de fiecare dată, incapacitatea evidentă de asumare a responsabilităţii privind propriile fapte şi decizii. Suferind de un acut sentiment al maniei persecuţiei, domnul prim-ministru Ponta are grijă să distribuie responsabil, de fiecare dată, o culpă împărţită tuturor instituţiilor sau persoanelor care nu sunt dispuse să colaboreze în spiritul subminării economiei naţionale.

Potrivit principiului “Ţara arde şi baba se piaptănă”, guvernul Ponta reuşeşte să realizeze, în plin declin iminent al economiei, performanţa unor preocupări dintre cele mai serioase: astfel, acesta adoptă ordonanţe de urgenţă pentru situaţii care în niciun caz nu-şi justifică celeritatea, respingând cu vehemenţă reglementarea situaţiilor comportând cu adevărat un caracter urgent, trimite legi în parlament de care apoi se dezice, solicitând ulterior, în mod jenant, ca cele două camera să le respingă, sufocă fără scrupule economia ţării cu noi biruri instituite, dând astfel motive reale de fugă capitalului străin, încurajează evaziunea fiscală, în condiţiile în care însuşi domnul prim-ministru Ponta recunoştea recent faptul că statul nu este în stare să colecteze nici măcar taxele şi impozitele deja existente, taie masiv din alocările pentru investiţiile susţinute de stat.

Confruntându-se cu serioase probleme de conectare la realitate, guvernul Ponta mătură practic economia României asemeni unui uragan violent, fără măcar să-i pese câtuşi de puţin despre ce lasă în urma sa.

În stilul mult prea cunoscut al guvernului Ponta, acest guvern al Ne-Urgenţelor, premierul declară şi susţine necesitatea constituirii de către Parlament a unei comisii care să investigheze acuzaţiile aduse în presă preşedintelui Traian Băsescu în ceea ce priveşte achiziţionarea de către fiica preşedintelui, Ioana Băsescu, a unui teren agricol situat în judeţul Călăraşi, aceasta contractând în acest scop, un credit ipotecar de peste un milion de euro. În aceeaşi declaraţie de presă, premierul Victor Ponta este de părere că “este dreptul Parlamentului să ancheteze, prin comisii, teme care i se par importante.” În acest sens, o comisie de anchetă va investiga acordarea de către CEC Bank a creditului de aproape un milion de euro fiicei preşedintelui.

Pe această cale, vă reamintesc, domnule prim-ministru, că verbul “a părea” comportă semnificaţia de simplă aparenţă, de“a da impresia”, “a crea iluzia”, fără a conţine cea mai fină urmă de convingere. Astfel, a susţine necesitatea constituirii unei astfel de comisii nu angrenează credibilitate, autenticitate şi justificare nici măcar în ceea ce vă priveşte selecţia atentă a cuvintelor pe care aţi ales să le utilizaţi.

Deloc suprinzător, aşa cum ne-a obişnuit deja, găselniţa săptămânii identificată de domnul prim-ministru Victor Ponta, de altfel, o măsură fermă şi serioasă, menită să ajute la revigorarea economiei româneşti şi la calmarea haosului şi nesiguranţei create în rândul investitorilor străini, este o banală şi uzuală tranzacţie de vânzare-cumpărare a unui teren agricol din judeţul Călăraşi. Ceea ce face însă o reală diferenţă în setea domnului prim-ministru de a săpa după intrigi oarbe, este faptul că parte în respectiva tranzacţie este Ioana Băsescu, fiica preşedintelui. Ca să nu mai vorbim despre cum principiul libertăţii contractuale este de neluat în seamă în accepţiunea domnului prim-ministru Victor Ponta, şi despre cum confidenţialitatea clauzelor unei banale tranzacţii de vânzare-cumpărare a fost pur şi simplu terfelită.

Consider, pe această cale, domnule prim-ministru Victor Ponta că încurajarea unei astfel de iniţiative nu denotă decât o lipsă desăvârşită de respect la adresa poporului pe care îl amăgiţi de atâta timp şi faţă de care aveţi datoria supremă, în temeiul unui jurământ solemn pe care l-aţi depus, să-l serviţi cu demnitate şi fidelitate, să-i fiţi alături.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5