Deputatul PD-L Ioan Nelu Botiş îi aduce în atenţia parlamentarilor pe locuitorii din Cuşma

În satul Cuşma, comuna Livezile, există o asociaţie silvică care administrează 160 de hectare de suprafaţă forestieră, cu 90 de proprietari. Fiecare proprietar are 30 de hectare neincluse în fondul forestier naţional. Oamenii şi-ar dori să fie incluse şi păşunile împădurite din afara fondului forestier naţional, păşuni aparţinând persoanelor fizice cu o suprafaţă mai mică sau egală cu 30 de hectare. De asemenea, proprietarii mai cer ca paza să fie asigurată de către stat.

Pentru găsirea unei soluţii, oamenii din satul Cuşma au apelat la deputatul PD-L Ioan Nelu Botiş care are în subordine Colegiul 1, comuna Livezile intrând în componenţa acestui colegiu.

În acest sens, deputatul PD-L a adresat, ieri, în plenul Camerei Deputaţilor, o întrebare ministrului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, Ilie Sîrbu, solicitând protejarea pădurilor şi analiza solicitărilor oamenilor din satul Cuşma.

„Pădurile constituie un bun de interes naţional. La ora actuală, Codul Silvic nu prevede administrarea în întregime a acestor păduri. Conform Legii nr.46/19 martie 2008, solicităm să fie incluse şi păşunile împădurite din afara fondului forestier naţional. O altă problemă cu care se confruntă locuitorii satului Cuşma este reconstituirea dreptului de proprietate. Întrucât sunt persoane care nu şi-au depus cerere de restituire a dreptului de proprietate asupra terenurilor silvice sau agricole până la data limită de 30.11.2005, din lipsă de informaţii sau sunt persoane cărora li s-au respins cererile, solicităm să se constituie încă un termen de depunere a cererilor. Domnule ministru, în acest context, vă rog să analizaţi solicitările şi să ne daţi un răspuns scris şi oral”, a cerut deputatul PD-L.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5