Deputatul Robert Sighiartău: Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni!

1 decembrie 2015 - Ziua Națională a României; doi extremişti maghiari plănuiau să pună un dispozitiv exploziv într-un coş de gunoi din centrul oraşului aproape de traseul paradei militare. Sunt prinși și condamnați la 5 ani de închisoare.
20 mai 2022 - Budapesta, cei doi extremiști maghiari condamnați pentru terorism sunt decorați de Asociația Pál Vasvári, din Ungaria și de Consiliul Demnității Umane, din Ungaria. Decorațiile au fost înmânate de doi aleși din parlamentul ROMÂNIEI, din formațiunea UDMR !
,,Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni”, scrie deputatul PNL BN, Robert Sighiartău, pe pagina de facebook.

Comentarii

26/05/22 11:30
Remus

"Ţara arde şi baba se piaptănă". Nu acestea sunt adevăratele probleme majore cu care se confruntă România, ci criza economică si sărăcirea populatiei. Pentru a face rost de banii necesari in implementarea noului pachet de măsuri din programul „Sprijin pentru România”, premierul Ciucă a solicitat la începutul şedinţei de Guvern de miercuri, 25 mai, 2022, ca fiecare minister să procedeze la reducerea cheltuielilor la bunuri şi servicii cu procentul de 10%. Nici acum, când din cauza crizelor multiple a ajuns cutitul la os, Guvernul de coalitie PSD-PNL-UDMR cu o majoritate parlamentară de peste 70%, nu are curajul să facă reformele interne atât de necesare si să renunte la centralizarea excesivă care a devenit o frână în calea progresului economic.
Chiar si la atragerea de fonduri europene au existat sincope deoarece România nu a fost in stare sa facă o reforma administrativ- teritoriala compatibilă cu structurile europene. Din această cauză diferențele economice dintre județe sunt imense, iar birocrația omoară multe proiecte în fașă, desi dispune de un aparat administrativ supradimensionat, dar fără ca acesta să facă nimic. De aceea, trebuie recurs la o restructurare a acestor unități administrativ- teritoriale pentru ca structurile respective să fie compatibile cu cele europene, să devină funcționale si eficiente economic, deoarece in prezent cele mai multe dintre judete sunt adevărate feude pentru baronii locali. Trebuie in sfârsit să fie realizată regionalizarea, dar nu formal asa cum o avem acum, cu ADR-uri (Agentii de Dezvoltere Regională) ca organizații nonguvernamentale, ci cu regiuni administrative funcționale, cu forță juridică, adică să poți merge direct la Bruxelles să depui proiecte pe bani europeni fără să mai fi nevoit să treci prin București.
În prezent, dintre cele 3.228 de orase si comune sau UAT -uri (unităti administrativ-teritoriale), cel puţin 1.000 nu-şi pot asigura din venituri proprii, cheltuielile de funcţionare şi de a asigura servicii minimale pentru viaţa cetăţenilor: salarii, iluminat public, gospodărire. Toate stau cu mâna intinsă si se bazează pe transferuri de la bugetul central sau de la bugetul judeţean. De aceea, in loc de tot felul de subiecte minore si fără noimă trebuie făcută cât mai curând posibil reforma administrativă, dar pentru asta e nevoie de curaj politic şi de oameni cu pregătire nu de figuranti, precum acest individ si altii ca el din Parlamentul României.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5