Deputatul Robert Sighiartău (PNL): Dumnezeu să dea tuturor gândul cel bun și să binecuvânteze România ! La mulți ani, dragi români !

 Astăzi este zi de sărbătoare și bucurie pentru fiecare dintre fiii și fiicele României.

 Ziua Națională este, mai întâi de toate, ziua românilor obișnuiți care își sărbătoresc țara firesc, cu gesturi simple și bucuria de a fi împreună.

 De la un an la altul, de 1 Decembrie, vedem cum tot mai mulți români poartă cu mândrie tricolorul așa cum strămoșii lor l-au purtat la Alba Iulia și peste tot acolo unde  s-a clamat, înfăptuit și sărbătorit Marea Unire de la 1918. Marea de steaguri tricolore arborate de români de 1 decembrie acasă, pe mașini, la festivități sunt tot atâtea declarații  de suflet pentru România și de speranță pentru viitorul ei, cu toate necazurile, împlinirile sau dezamăgirile vieții de zi de zi. Este cea mai pură declarație de iubire pentru România.

 De astăzi, intrăm în anul Centenarului Marii Uniri, cu milioanele de mesaje trimise de români care vor un viitor mai bun pentru țara lor.

 Datoria noastră, ca politicieni, este să  evităm festivismele goale și înțepenite și să valorificăm, prin acțiuni concrete, uriașul potențial de creativitate, energii pozitive și solidaritate pe care îl au concetătenii noștri din țară și din afara ei. Să unim, prin autostrăzi, regiunile istorice ale României și România cu Occidentul. Aceasta ar fi, simbolic, a doua Mare Unire pe care avem datoria istorică să o facem. Să  aducem România mai aproape de nivelul de trai și dezvoltare al țărilor occidentale care ne sunt aliați și parteneri strategici. Să ținem drept drumul occidental al României !

 Toate acestea înseamnă respectul față de români și adevărata afirmare a demnității naționale.

 Dumnezeu să dea tuturor gândul cel bun și să binecuvânteze România !

 La mulți ani, dragi români ! 

 

Robert Sighiartău

 Deputat PNL

 

Secretar General PNL

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5