Deputatul Suciu remarcă bunele practici de utilizare a fondurilor europene în Bistriţa-Năsăud

Deputatul social-democrat Daniel Suciu îi laudă, într-o declaraţie politică susţinută în Parlament, pe primarii bistriţeni pentru modul în care, “cu trudă, hărnicie şi devotement”, s-au preocupat şi au realizat îmbunătăţirea nivelului de civilizaţie şi trai al oamenilor din comunele judeţului Bistriţa-Năsăud.

          Suciu spune că edilii localităţilor au fost “absenţi de la scandalurile politice şi interesele de partid”, fiind preocupaţi de obţinerea fondurilor europene. “Astfel, prin Măsura 322 privind renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală, mai mult de 27 de comune au beneficiat de circa 75 de milioane de euro, investiţi, în cea mai mare măsura, în dezvoltarea infrastucturii rutiere şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare”, precizează social-democratul.

          Drept exemple de bună practică sunt nominalizate administraţiile locale din comunele Nuşeni, Chiochiş, Ilva Mare, Leşu, Şintereag, Dumitra, dar şi Consiliul Judeţean, pentru “Sistemul de management integrat al deşeurilor municipale în judeţul Bistriţa-Năsăud”.

          “Comunele menţionate în expunerea mea, nu sunt singurele implicate în procesul de atragere a fondurilor europene, înca 10 comune din judet, prin cofinanţare din partea POS Mediu, eu extins reţelele de apă, canalizare, tratare ape uzate şi branşamente individuale în localităţi.

          Tot la capitolul fonduri europene, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud în parteneriat cu 15 primării din judeţ au implementat un proiect european în valoare de 6,7 milioane de lei, pentru gestiunea în sistem informatic a Registrului Agricol şi a altor servicii publice aferente primăriilor.

          Iată deci, la mine în judeţ există oameni responsabili care pot elabora programe eligibile pentru accesarea fondurilor europene, iar fondurile accesate pot fi investite pentru dezvoltarea comunelor şi a satelor, şi în mod direct pentru bunăstarea oamenilor”, susţine Daniel Suciu, apreciind implicarea autorităţilor locale.

 

Comentarii

28/03/14 10:46
Vizitator

Curat Caragiale! : Drept exemple de bună practică sunt nominalizate, intre altele şi Consiliul Judeţean, pentru “Sistemul de management integrat al deşeurilor municipale în judeţul Bistriţa-Năsăud”. Are si Bistrita-Nasaud "deseurile municipale" intre care "cel dintai sunt eu" cum ar spune Catavencu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5