Diana Morar: Bistriţenii m-au motivat să fiu prezentă la protestul lor din această seară

Consilierul liberal Diana Morar a luat în această seară parte la protestele organizate de Bistriţa Civică în faţa primăriei Bistriţa. Diana Morar şi-a motivate gestul prin faptul că mai mulţi bistriţeni i-au scris pe pagina de socializare imediat după ce ea şi-a arătat dezamăgirea faţă de absenţa cetăţenilor din Bistriţa la dezbaterea pe bugetul pe anul 2018.

Precizăm faptul că în această seară, zeci de bistriţeni s-au strâns în faţa primăriei Bistriţa, dorind astfel să protesteze faţă de modul cum sunt cheltuiţi banii publici proveniţi din taxe şi impozitele locale.

Iată ce i-au scris bistriţenii Dianei Morar:  “Cu respect sunt nevoit să vă contrazic.

Nu dumneavoastră ar trebui să vă simțiți surprinsă, sau chiar dezamăgită. Dumneavoastră sunteți unul dintre aleși noștri, sunteți împreună cu toți consilierii reprezentanții cetățenilor.

Nu cetățenii trebuie să vă susțină în demersurile dumneavoastră de consilier, ci dumneavoastră trebuie să cunoașteți nevoile cetățenilor și să le susțineți în Consiliul Local.

Dacă ședința CL ar fi fost precedată de întâlniri cu cetățenii și astfel ar fi avut posibilitatea să-și exprime nevoile de conviețuire și relația cu Primăria, acum ar fi fost alături, având un scop comun.

Vă asigur că fiecare cetățean este mult, mult mai dezamăgit. Nu educația civică lipsește ci activitatea politică reală a aleșilor noștri. Diluarea circumscripțiilor într-una singură, a îndepărtat alesul de cetățean.

Eu nu am posibilitatea de-a alege reprezentantul din zona mea de interes, cartier, zonă locuită cu interese comune, și să-l trimit în CL unde să armonizeze interesul meu cu cel al altui cartier, altă zonă de interes. Eu aleg partidul. Aleg o listă, ordinea pe listă, chiar membru al PNL fiind, nu o puteam eu controla. Ar fi multe de spus, dar vă asigur de tot respectul meu. Aici cred că este esența, nu cetățeanul trebuie să facă invitație alesului la dezbateri, ci invers. Eu nu am nevoie să-mi însușesc punctul de vedere al alesului, ci alesul trebuie să facă toate demersurile să-mi cunoască interesul și să-l susțină în armonia cu interesele divergente ale celorlalți”.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5