Diana Morar (PNL): Solicit demisia lui Ioan Magda, directorul societății care administrează Parcul Industrial! A produs o daună de 70.000 de lei

Av. Diana Morar, consilier municipal, a criticat, în cadrul unei conferinţe de presă, activitatea societăţii care administrează Parcul Industrial, dar şi faptul că municipalitatea nu a reuşit să transforme Bistriţa într-o locaţie atrpgătoare pentru investitori.

„În ceea ce privește mediul economic, vedem că Bistrița nu este deloc atrăgătoare și personal nu am auzit de vreo firmă serioasă care să vină la Bistrița și să investească, să creeze locuri de muncă. Investitorii evită Bistrița deoarece administrația locală nu a reușit să conceapă o strategie în acest sens, nu avem infrastructură corespunzătoare, nu oferi măsuri fiscale și niciun spijin pentru antreprenori”, a declarat consilierul local.

Diana Morar a menţionat că, deşi la Bistrița avem un Parc Industrial realizat cu aproximativ  șase milioane de euro din care trei milioane de euro au reprezentat cofinanțarea și au fost împrumutaţi de la bancă, sunt doar opt firme care au ales să-și desfășoare activitatea la Sărata, firme care și-au relocat activitatea, deci nu au creat noi locuri de muncă.

„Societatea finanțată din bugetul local este condusă de domnul Ioan  Magda, un om de încredere al PSD care primește salariu măricel din bani publici.  În 2018, conform datelor de pe site-ul propriu, Societatea Comercială Bistrita Sud a înregistrat pierderi de 70.000 de lei și în stilul ăsta în curând o să intre în faliment. Oricum ar fi, e greu de înțeles ce activități realizează persoanele angajate și remunerate din bani publici! Apropo: în fiecare lună se cheltuie peste 10.000 de lei cu salariul domnului Ioan Magda și cu salariul part-time al contabilului! Bani risipiți în vânt! (…) În acest sens, solicit demisia domnului Ioan Magda, directorul Societății Bistrița Sud care a produs o daună de 70.000 de lei și care nu a demonstrat că știe să conducă Societate Bistrița Sud, deși PSD i-a oferit cadou un contract de management pe patru ani”, a transmis Diana Morar.

În context, alesul municipal liberal s-a referit şi la strada Tărpiului, care se află într-o stare deplorabilă și este tot „în fază de promisiune deși reprezintă o investiție obligatorie pentru susținerea companiilor care își desfășoară activitatea în zona respectivă”. „Administrația PSD nu a reușit să atragă finanțare sau să aloce bani de la buget pentru reabilitarea Drumului Tărpiului, o stradă tranzitată zilnic de 5.000 de muncitori de la Leoni și nu numai.  Fără o economie locală puternică și fără măsuri urgente de susținere a antreprenorilor locali, Bistrița va rămâne o cenușăreasă a Transilvaniei. În acest sens, solicit administrației PSD să sisteze lucrările de cârpire a drumurilor și să înceapă de urgență reabilitarea Drumului Tărpiului, o investiție care este așteptată de zece ani!  În zadar promit centuri ocolitoare și investiții de milioane de euro. Acestea sunt doar pe hârtie iar în realitate avem lucrări de proastă calitate și bani aruncați pe apa Sâmbetei și o clientelă de partid care se refugiază în funcții publice și nu face nimic concret pentru dezvoltarea muicipiului”, a punctat av. Diana Morar, preşedintele Organizaţiei Judeţene a Femeilor Liberale Bistriţa-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5