Av. Diana Morar: Poliţia Locală şi SVSU, instituţii care creează locuri de muncă pentru aparatul de propagandă al PSD!

Consilierul municipal Diana Morar, a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că administraţia locală cheltuie mulţi bani pentru funcţionarea a două instituţii care trebuie să ofere siguranţă şi încredere bistriţenilor la nivel local – Poliţia Locală şi SVSU, însă, „în realitate, sunt instituţii care creează locuri de muncă pentru aparatul de propagandă al PSD”.

„Poliţia Locală are 85 de angajaţi, iar viceprimarul Niculae doreşte să mai angajeze încă 9 persoane, să se creeze încă nouă posturi. În fiecare an, cheltuim opt milioane lei pe funcţionarea acestei instituţii care oferă sume generoase ca şi remuneraţie, şefimea ajunge la 12.000 lei/lună, iar un poliţist fără funcţie se încadrează undeva la 4.000 lei. Dacă ne uităm foarte bine la eficienţa acestui serviciu, chiar dacă s-a schimbat şi Regulamentul de organizare şi funcţionare, o să vedem că aceasta este aproape de zero, pentru că în situaţiile în care ei ar trebui să fie prezenţi, de fapt nu sunt”, a declarat consilierul local PNL.

          Aceasta a menţionat că ar trebui reprofesionalizată această instituţie, în sensul ca angajaţii care nu sunt capabili să treacă de probele fizice să nu mai facă parte din corpul poliţiştilor locali, baremurile la probele fizice să fie aliniate la cele ale structurilor MAI, iar nivelul de studii să fie unul satisfăcător, mai ales că reprezintă o interfaţă a statului în relaţia cu cetăţeanul.

          „Ar trebui ca aceşti funcţionari să nu facă parte din partide politice. Nu este normal ca angajaţii Primăriei să fie protejaţi de partid într-o funcţie. Directorul Poliţiei Locale ar trebui să fie angajat în baza unui contract de management şi să se stabilească criterii de performanţă, pentru a vedea cât de eficient este modul în care gestionează conducerea acestei unităţi. Deocamdată statutul de funcţionar public îl apără şi pe directorul acestei instituţii, indiferent cine este el, de o eventuală demitere pe motive de neperformanţă”, a precizat Diana Morar.

          În ceea ce priveşte SVSU, Diana Morar a menţionat că angajaţii sunt activi doar în campaniile electorale, la paradele militare, la inundaţiile de pe Valea Budacului, iar în rest păzesc turnul Bisericii Evanghelice şi, eventual, pârtia de schi pe timp de vară.

          „Deşi au titulatura de voluntari ei sunt remuneraţi de la bugetul local. Conform datelor existente pe site-ul Primăriei, se cheltuie aproximativ un milion de lei pentru acest serviciu. Există capacitatea Consiliului Local de a desemna atribuţii mai specifice şi clare, eficiente, pentru ca acest serviciu să-şi capete cu adevărat valoarea. Bistriţenii nu se simt în siguranţă, dar PSD reuşeşte, prin administraţia dezastruoasă pe care o face, să cheltuie foarte mulţi bani, la nivel teoretic, pentru a asigura siguranţa şi ordinea publică în municipiu”, a mai spus consilierul municipal PNL. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5