Diana Morar, secretar de stat în Ministerul Justiției: Realizarea testării bistrițenilor ca măsură în lupta împotriva răspândirii infecţiei cu SARS-CoV2, una dintre principalele mele preocupări. Mi-am donat salariul pentru a achiziționa primul kit testere

Realizarea testării bistrițenilor ca măsura de cea mai mare importantă in lupta împotriva răspândirii infectiei cu SARS-CoV2, a fost una dintre principalele mele preocupări in ultimele săptămâni.

Aparatul PCR deținut de DSV BN a reușit, gratie unui efort colectiv ai membrilor guvernului și ai unor bistriteni cu suflet mare, sa fie pus in slujba oamenilor in aceste momente cruciale, întrucât începând din zilele ce urmează acesta va efectua analizele pt depistarea Covid pentru bistriteni. In acest sens doresc sa adresez mulțumiri lui Andrei Baciu (secretar de stat in Ministerul Sănătății), Emil Florian Dumitru (secretar de stat in Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale), Robert Chioveanu (președinte ANSVSA) și Ioan Bogolin (director ANSVSA), Adrian Ionel (Director Unifarm SA).

Foarte mulți se întreabă totuși de ce a fost greu ca aparatul pe care DSV BN îl deținea de ceva vreme sa fie pus in funcțiune pt a realiza testări pentru oameni? Răspunsul nu e unul simplu, întrucât acest lucru s-a realizat in premiera la nivel național pentru aparatele deținute de alte instituții decât cele din sistemul sanitar, a fost nevoie de o reglementare cadru cu caracter de norma legislativă, apoi de norme tehnice asigurate pentru funcționare, de a identifica și achiziționa cu termen de livrare scurt kiturile compatibile pentru aparat, de a găsi echipa de profesioniști care sa opereze testările umane, apoi de formarea lor in cadrul unui curs de pregătire și, in final de a acredita metoda de testare pentru oameni pe acest tip de aparat. Nu a fost ușor, insa s-a reușit ca totul sa fie pus cap la cap!

Și pentru ca aparatul sa fie pus de îndată in slujba bistrițenilor, nemaiasteptand bugetarea contravalorii kiturilor, eu mi-am donat salariul pe o luna și chiar in plus, in total 11450 lei, pentru a achiziționa primul kit testere de detectie ce va fi folosit in județul nostru pe aparatul PCR.

Sper din suflet ca tot ceea ce facem in aceste momente sa fie in ajutorul semenilor noștri! La nivelul fiecărui minister se lucrează non-stop pentru a reuși adoptarea de măsuri care sa combată infecția, aceasta fiind preocuparea prioritară a noastră a tuturor. Chiar dacă de multe ori, efortul din spate, in proporție dominanta din ceea ce transpare, nu se vede și nu se spune de către noi, cei implicați in linia întâi.
Le multumesc colegilor mei din echipa guvernamentală!

Dumnezeu sa aducă liniște și sa împraștie sănătate peste meleagurile bistrițene!
Diana Morar, secretar de stat în Ministerul Justiției

Comentarii

08/04/20 09:35
Maria Rus

0,00000001% din cât au donat persoanele fizice și juridice! Știți cati oameni sunt care au donat și nu au strigat in gura mare?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5