DSVSA Bistriţa-Năsăud are unul din cele 10 aparate pentru testare coronavirus! Trei angajaţi vor fi instruiţi!

          DSVSA Bistriţa-Năsăud deţine unul din cele zece aparate achiziţionate de ANSVSA care pot fi folosite pentru testele de coronavirus, a precizat prefectul Stelian Dolha, în cadrul unei conferinţe de presă. Potrivit acestuia, este nevoie de un protocol între Ministerul Sănătăţii şi ANSVSA de achiziţionare de kit-uri şi instruirea personalului.

          „S-ar putea să avem şi eu cred că vom avea o soluţie pentru aceste analize, în Bistriţa-Năsăud după ce am luat legătura cu cei doi director de la DSP şi DSVSA, doamna Andriţoiu şi domnul Biţa, aparatul îl avem, este la Direcţia Sanitar-Veterinară. Mai avem nevoie de câteva elemente ajutătoare, aşteptăm protocolul dintre cele două ministere, respectiv Ministerul Sănătăţii şi ANSVSA, să vedem cum vom reuşi să folosim aparatul. În urma discuţiilor avute cu cei doi directori au reieşit două modalităţi, ori contract de comodat şi se duce direct la Direcţia de Sănătate Publică, doar că aparatul are 500 de kg, ori rămâne la DSVSA şi trimitem specialiştii acolo. Astăzi nu avem kit-urile, un set de kit-uri de 150 de bucăţi costă 2-3.000 lei, asta nu ar mai fi o problemă. Nu avem personalul calificat, medicii de laborator”, a explicat Stelian Dolha.

          Prefectul judeţului a adăugat că doi medici de la DSP B-N şi un specialist de la DSVSA vor fi trimişi la instruire, care nu ar dura mai mult de o zi, dat fiind faptul că sunt deja specialişti. În paralel, DSP urmează să achiziţioneze kit-urile, totul urmând să se facă în regim de urgenţă, pentru că deja judeţul Mureş solicită transferarea aparatului, tocmai pentru că ar avea specialişti care să lucreze pe el.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5