Laboratorul RT – PCR al DSP a reluat testele! Chimistul Mohamed Attya, ofertat în Olanda cu 6000 euro. La Bistrița, cu 3000 lei

          Prefectul Stelian Dolha a anunţat că activitatea laboratorului RT – PCR de la Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud este funcţional, a primit kit-urile, însă după starea de alertă va fi o problemă cu personalul. Potrivit acestuia, doctorul în biochimie Mohamed Attya, plătit conform legii româneşti cu 3000 lei, are o ofertă de 6000 euro din Olanda. În schimb, medici de laborator din DSP încasează câte 15.000 lei, dar nu au fost în prima linie de prelucrare a testelor CoVid.

          „Nu vă ascund că avem o problemă după ce se termină starea de alertă. Dr. Attya este curtat de olandezi şi s-ar putea să plece. Am făcut tot ce am putut aici pe nivel de salarizare românească, va trebuie să ne gândim foarte bine la cum vrem să dezvoltăm ţara asta, sistemul public, dacă vrem să dăm salarii de 3000 lei la specialişti, nu o să stea nimeni în Bistriţa sau în România când dincolo vorbim de 5-6 poate 10.000 euro, cu ceea ce face face Attya cu RT-PCR. Ştiam că e curtat încă de când l-am adus, dar nici pot să fiu o uşă închisă pentru el în condiţiile în care ne-a spus că vrea să rămână cu familia dar ar avea nevoie de o salarizare decentă. Pe varianta noastră, indiferent că ne referim la DSP, DSVSA sau în altă parte, deşi şi-a obţinut omologarea pentru toate studiile, nu reuşim. Ţinem la DSP medici de laborator cu salarizare de 15.000 lei care nu şi-au asumat asta, îi dăm la Attya care şi-a asumat asta 3000 lei şi ei fac în continuare analize la apă. Ar trebui o dată să salarizăm competenţa şi să-i încurajăm pe tineri să vină. De fiecare dată le cerem vechime de 5-7 ani de zile pe specializări. Noi de fapt rotim cadrele între ele. Niciodată nu vom fi o ţară performantă dacă nu schimbăm ceva. Ultima discuţie pe care am avut-o cu premierul a fost despre asta. Putem să facem ceva şi în Bistriţa, şi în România, dar trebuie să schimbăm sistemul public din temelii”, a spus Dolha.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5