Astăzi, după acreditarea Ministerului Sănătății, primele rezultate ale laboratorului DSP Bistrița-Năsăud, în cazul a 9 teste pentru Covid 19

Avem astăzi, la o zi de la acreditarea de către Ministerul Sănătății și primele rezultate ale laboratorului DSP Bistrița-Năsăud, pentru aparatul Real Time PCR în cazul a 9 pacienți. Este vorba de teste realizate în paralel cu un laborator clujean cu experiență în testarea pentru Covid 19.
După ce echipa de la DSP Bistrița a finalizat cele 9 teste, au venit în această seară și rezultatele testării paralele de la laboratorul clujean, care au validat practic integral rezultatele obținute de echipa de la Bistrița.
Din cele 9 probe prelevate de la tot atâtea persoane s-au obținut 3 rezultate pozitive, 5 negative și unul neconcludent. Rezultatul neconcludent obținut atât de laboratorul de testare de la Cluj cât și de cel de la Bistrița pe mostrele prelevate de la același pacient nu înseamnă altceva decât că încărcătura virală a probei a fost prea mică și că este nevoie de repetarea testării.
Miercuri, echipa de testare pentru Covid 19 de la DSP Bistrița formată din doctorul în biochimie Mohamed Attya, biochimiștii voluntari Alina Rus și Vlad Andrei Moldovan, alături de medicul de laborator al DSP, Felicia Borgovan, va testa 10 mostre de la 10 persoane, iar capacitatea de testare va crește progresiv de la o zi la alta.

“Le mulțumesc tuturor pentru efortul susținut pe care l-au făcut în aceste ultime zile și pentru determinarea de a lupta în prima linie a frontului anti Covid 19.”, transmite prefectul Stelian Dolha.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5