Laboratorul DSP Bistrița-Năsăud are capacitate deplină de testare și poate analiza toate probele recoltate în județ!

Laboratorul de testare pentru Covid-19 al Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud este de astăzi independent! Cu alte cuvinte capacitatea de testare a echipei laboratorului DSP și a laboratorului a fost validată, începând de astăzi, 21 aprilie, iar probele nu mai sunt recoltate în duplicat pentru a fi trimise pentru confirmare la laboratorul RT PCR de la Cluj.

Prin urmare, Laboratorul DSP Bistrița-Năsăud are capacitate deplină de testare și poate analiza toate probele recoltate în județ, inclusiv în Spitalul Județean de Urgență, fără a mai fi nevoie să fie trimise pentru validare paralelă la laboratorul din Cluj.

"Pentru creșterea capacității de testare din județ în perspectiva vârfului de sezon epidemic m-am implicat, încă de săptămâna trecută așa cum i-am asigurat pe cei din conducerea Spitalului Județean de Urgență pentru rezolvarea avizării laboratorului RT PCR al SJU, la nivelul Ministerului Sănătății și aceasta va fi rezolvată în cel mai scurt timp", a declarat prefectul Stelian Dolha.

sursa: Instituţia Prefectului BN

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5