Prefectul Stelian Dolha, la laboratoarele DSVSA. Doctorii, instruiţi să folosească echipamentul care poate oferi rezultate în vederea testării pentru prezența Coronavirusului

Prefectul Stelian Dolha, împreună cu specialiștii Direcției de Sănătate Publică, au mers la laboratoarele DSVSA pentru a verifica echipamentul de care Direcția Sanitară Veterinară dispune și cum poate fi utilizat în testarea probelor pentru prezența Coronavirusului.

Este vorba de Sistemul QuantStudio 5 Real Time PCR care poate oferi rezultatele unei probe testate în aproximativ patru ore. Aparatul a fost achiziționat de DSVSA cu scopul de a fi folosit pentru alte teste specifice activității direcției, însă acesta este compatibil pentru testarea Coronavirusului.

După o discuție amănunțită, s-a stabilit faptul că echipamentul rămâne în cadrul laboratorului DSVSA, laborator care este bine pregătit pentru efectuarea de analize de acest gen. Au fost analizate necesitățile legate de folosirea acestui echipament și s-a identificat nevoia achiziționării de kituri pentru extracție, kituri pentru detecție și consumabile, dar și nevoia de a instrui doctorii în vederea folosirii corecte a acestui echipament performant pentru realizarea testelor.

După un apel telefonic al prefectului Stelian Dolha către firma distribuitoare a acestui echipament, am primit confirmarea faptului că echipamentul QuantStudio 5 Real Time PCR este recomandat pentru testarea Coronavirusului. De asemenea, am fost asigurați de faptul că echipamentul poate fi instalat și calibrat pentru aceste teste. În cele din urmă, s-a stabilit trimiterea unei oferte de preț pentru produsele necesare care să completeze echipamentul.

Firma distribuitoare și-a pus personalul la dispoziție pentru a instrui doctorii să folosească acest echipament în vederea testării pentru Coronavirus.

Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5