Dinu Iancu Sălăjeanu, alături de artiştii bistriţeni, într-un regal de Ziua Naţională. Lansarea albumului „Ţi-am cântat, lume, o viaţă”, semnat de Cornelia Ardelean Archiudean

Scena de pe Pietonalul „Liviu Rebreanu” a fost gazda unui concert folcloric extraordinar sub genericul „Noi suntem ai României”, susţinut de orchestrele „Dor Românesc” a Centrului Judeţean pentru Cultură, sub bagheta dirijorului Anghel Urs şi „Cununa de pe Someş” a Centrului Cultural Municipal Bistriţa.
Evenimentul a fost prezentat de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Pugna, care a subliniat importanţa sărbătorii naţionale reliefată de artişti prin cântece de înalte vibraţii patriotice. Artiştii de la „Cununa de pe Someş”, coordonaţi de directorul Dorel Cosma, Mărioara Sighiartău, Petre Petruse, Cristina Livia Scurtu au fost cei care au deschis spectacolul. Ansamblurile folclorice „Cununa de pe Someş”, „Balada”, „Doiniţa”, „Baladele Bistriţei”, alături de Lujo Davico din Belgrad au adus în faţa publicului frumuseţea dansului popular. Un punct aparte l-a constituit lansarea albumului „Ţi-am cântat, lume, o viaţă”, semnat de Cornelia Ardelean Archiudean, care adună piese culese din zona de Câmpie în cei peste 40 de ani de carieră ai Doamnei cântecului bistriţean. Alături de Cornelia Ardelean a fost prezentă în recital şi Ioana Maria Ardelean, venită special de la Bucureşti pentru a fi alături de mătuşa ei.
Concertul susţinut de artiştii de la „Dor Românesc”, coordonaţi de directorul Gavril Ţărmure, Domnica Dologa, Nicolae Cioancă, Mirela Petruş, Anuţa Motofelea, Ioachim Spân, Cristina Retegan, Veronica Bălan, Oana Matei, Cristina Bugnar, Paul Ban şi Adina Băieşiu a întregit atmosfera de sărbătoare venită din partea bistriţenilor. Invitat special a fost renumitul interpret Dinu Iancu Sălăjeanu care, deşi a plouat, a fost aşteptat de bistriţeni cu sufletul la gură pentru a cânta împreună piese frumoase ale Ardealului.
A fost un concert care s-a aflat sub semnul Zilei Naţionale a României, alături de parada militară şi retragerea cu torţe, completând un tablou frumos în care, deşi a fost o vreme mohorâtă, bistriţenii au adus soarele prin prezenţa lor în număr impresionant, poate recordul de până acum de Ziua Naţională.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5