Disponibilizări de urgenţă la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate

O parte din angajaţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate ar putea rămâne fără loc de muncă, până la sfârşitul acestui an. Mai exact, până la data de 15 decembrie la toate casele de asigurări din ţară vor avea loc restructurări, astfel că aproape 500 de angajaţi din cadrul instituţiilor urmează a fi disponibilizaţi, în săptămânile următoare.

La această dată, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) funcţionează cu 52 de angajaţi.

Contactat telefonic, preşedintele director al CJAS BN, Szekely Wilhem, ne-a declarat că disponibilizările se vor face în baza unor criterii stabilite de Ordonanţa de Urgenţă 97/2010 publicată în urmă cu câteva zile în Monitorul Oficial. Conform ordonanţei, disponibilizările se vor face cu respectarea procedurilor legale şi a termenelor de preaviz.

Şeful Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate susţine că aşteaptă acum ordinele de la Bucureşti.

,,S-a publicat Ordonanţa, acum aşteptăm adresa oficială de la Casa Naţională cu privire la ce trebuie să facem. Sper să nu plece nimeni din instituţie, însă nu va depinde de mine. În acest moment, la CJAS BN, avem următoarea situaţie: personal mai puţin, activităţi mai multe şi mai complexe”, ne-a spus preşedintele director al CJAS B-N Szekely Wilhem.

Cei de la Bucureşti îşi motivează decizia luată prin necesitatea reducerii riscului unui dezechilibru bugetar major.Aceasta în contextul în care Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea CNAS în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011.

Comentarii

18/11/10 07:15
Constantin

As dori sa stiu daca se mai aproba ,dispozitive si incaltaminte pentru bolnavii de diabet cu diformitati ?astept de peste un an un raspuns !!!!da sau nu ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5