Doar 120 bistriţeni utilizează Spaţiul Privat Virtual. Ceilalţi stau la coadă la Fisc!

Serviciul ANAF online – Spaţiul Privat Virtual – nu este foarte accesat de bistriţeni, care preferă, probabil, să bată drumul până la porţile Fiscului. Spaţiul Privat Virtual este un serviciu ce nu implică nici un cost şi care poate fi accesat de pe orice dispozitiv mobil cu conexiune la internet. Bistriţenii pot opta pentru comunicarea prin mijloace electronice de transmitere la distanţă a actelor administrative fiscale emise în formă electronică de către organele fiscale din cadrul ANAF fără a fi necesară deplasarea la sediul administraţiei fiscale.

         „S-a discutat că la Finanţe mereu sunt cozi, de ce nu se pot transmite pe mail anumite documente, de ce nu folosim sursa electronică. Iată că avem acest prim pas, orice persoană fizică -  iar la nivel de judeţ avem 11.600 de persoane fizice cu cod fiscal şi încă 56.000 de persoane fizice  - are posibilitatea să-şi creeze propria căsuţă fiscală, pe site-ul Ministerului Finanţelor, unde, în orice moment, pot să-şi emită singuri certificatul de atestare fiscală, adeverinţă de venit, situaţia obligaţiilor fiscale de plată, nota obligaţiilor de plată, situaţia contribuţiilor la asigurările social declarate de angajator.

         Eu personal sunt foarte nemulţumit că nu se grăbeşte lumea să se înregistreze, să-şi facă această căsuţă poştală, pe care o poate face acasă din faţa unui calculator sau, dacă nu se descurcă, vin la noi cu actul de identitate, în original, şi cu o copie”, a precizat şeful AJFP BN, Cristian Parasca, în şedinţa Colegiului Prefectural.  

         Potrivit acestuia, din cele 66.000 de bistriţeni, doar 120 s-au înscris în Spaţiul Privat Virtual, chiar dacă persoanele ar avea posibilitatea să-şi obţină anumite documente fără a mai cheltui timp şi bani pentru a ajunge la sediul Finanţelor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5