Doar trei locuinţe ANL au fost cumpărate de chiriaşi din cele 902 scoase la vânzare

Prin Programul de construcţii de locuinţe pentru tineri destinate închirierii (în baza Legii152/1998, republicată, cu modificările şi completările ulterioare), la nivelul judeţului nostru au fost edificate 916 unităţi locative, dintre care 880 în mediul urban şi 36 în mediul rural.

Dintre acestea un număr de 902 locuinţe îndeplinesc condiţiile de vânzare, însă chiriaşii nu se înghesuie să devină proprietari. Astfel, potrivit raportului întocmit de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, la nivelul judeţului au fost înregistrate doar 53 cereri pentru achiziţionarea locuinţei ANL. Concret, s-au încheiat doar trei acte de vânzare-cumpărare, toate în municipiul Bistriţa.
Altfel, anul trecut au fost finalizate şi date în folosinţă blocurile de locuinţe din comunele Livezile şi Lunca Ilvei.

Comentarii

08/02/14 09:33
Cititor

Dragii mei... In aceste locuinte va dati seama ca stau niste "amarati ai soartei"... De unde sa aiba ei bani sa cumpere aceste apartamente care costa 70.000 de euro ? (poate si mai mult...) Hai sa fim seriosi...

15/03/14 18:15
Moloca Gheorghe...

Da aveti dreptate da decat sa dea o locuinta unuia care ai ie greu sa o antretina nu mai bine io da un uia ca mine care munceste si nu are unde sa stea ... exemplu " toti" ( baieti de strada) care sufla an pungi au anele si nu uncesc nicaieri ai fac atatea lucruri iar ieu ca muncesc de dimineata pana seara si nu am unde sa pun capu jos ie bine asai ..? daca vreti sa dezbatem aceasta problema mai departe ma gasiti pe facebook la adresa moloca alexutu

15/03/14 19:38
LIM

Moloca, confunzi ANL-urile cu locuinţele sociale. La ANL nu au cum să fie chiriaşi fără anumite condiţii, destul de pertinente. Inclusiv serviciu, diplomă etc.
Dar tu nu prea ştii limba română. După cum scrii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5