Dorin Dobra, senator PNL: Am intrat într-o Cutie a Pandorei

Am avut surpriza ca odată cu susţinerea iniţiativei legislative din mandatul trecut a domnilor Radu Moldovan, actualmente preşedinte al CJ, şi Ioan Ţintean, actualmente prefect al judeţului Bistriţa-Năsăud să constat că intru într-o Cutie a Pandorei, care s-a şi confirmat din momentul în care dezbaterile pe propunerea legislativă de care amintesc au durat aproape o oră. Subiectul are o istorie extrem de lungă în această ţară.

Deciziile de a constitui aceste staţiuni şi de a le păstra a fost luată într-un context politic, iar astăzi decizia de a nu retroceda terenuri pe vechile amplasamente, deşi există sentinţe civile definitive în această privinţă, e o decizie, după părerea mea etatistă, lipsită de respect faţă de proprietatea privată şi nesolidară cu oamenii şi dreptatea lor.

Dacă două circumstanţe s-ar fi îndeplinit, eu cred că astăzi vorbeam de o lege trecută. Unul, nu am votat legea imediat după încheierea dezbaterilor şi asta înseamnă că toată atmosfera s-a pierdut. Doi, nu a fost domnul Crin Antonescu, preşedinte de şedinţă.

Ţin să spun că, deşi am simţit solidaritatea domnului Radu Moldovan care a ţinut să-şi informeze colegii despre importanţa locală a acestei decizii, deşi am simţit la propriu solidaritatea şi interesul primarului Ovidiu Creţu de a rezolva această problemă, colegii domniilor lor din Senat nu au reverberat la alertele lor şi au votat cu toţii împotrivă. Cele 54 de voturi împotriva acestei legi vin de la grupul PSD, a comentat senatorul PNL Dorin Dobra respingerea în Senat a proiectului legislativ privind retrocedarea unor terenuri din zona Staţiunii Pomicole Bistriţa.

Dorin Dobra a mai spus că ,,trage nădejdea” ca acest proiect legislativ, cu lobby-ul social-democraţilor Doina Pană şi Daniel Suciu, să treacă de Camera Deputaţilor, care este cameră decizională.

,,Nereproşând nimănui rea voinţă, trag nădejde că plecarea acestei legi în Camera Deputaţilor, care e cameră decizională, în urma acestui scor 54 -51, va da de gândit puternic colegilor din Camera Deputaţilor, astfel încât în urma lobby-ului doamnei Doina Pană şi Daniel Suciu în propriul grup din Camera Deputaţilor, această lege să treacă şi să rezolvăm odată o problemă istorică a municipalităţii care pune o presiune imensă pe toţi decidenţii politici şi administrativi din orice perioadă. Odată rezolvată această problemă putem bifa o tensiune în minus la nivel local”, a concluzionat senatorul PNL Dorin Dobra.

Proiectul legislativ privind retrocedarea unor terenuri din zona Staţiunii Pomicole Bistriţa a fost iniţiat de parlamentarii Dorin Dobra, Ioan Deneş, Stelian Dolha, Doina Pană şi Daniel Suciu.

Comentarii

14/10/13 09:52
Vizitator

Decat sa-si bata capul cum sa mai distruga si ceea ce a mai ramas din Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Pomicola Bistrita, parlamentarii bistriteni ar trebui sa se lupte pentru ceva constructiv. Spre exemplu infiintarea unei facultati de horticultura la Bistrita, pornind de la faptul ca recent Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat că este în lucru un proiect de extindere a facilităţilor universitare în afara marilor centre universitare, ceea ce ar oferi o atmosferă de studiu şi cercetare mult mai potrivită. In loc de tot felul de extensii universitare de trei lulele, la Bistrita ar fi extrem de necesara o extensie a facultatii de horticultura a USAMV-Cluj, atata timp cat mai exista inca Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Pomicola care ar putea fi o baza de instruire practica pentru studenti dar si un centru de cercetare pentru viitorul Institut de cercetari Horticole de pe langa USAMV.Si toate astea in contextul preconizatei reconversii a livezilor pomicole din Romania.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5