Reprezentanţi ai Primăriei Bistriţa şi ai foştilor proprietari din Staţiunea Pomicolă îşi vor susţine cauza în faţa deputaţilor

Deputatul Adriana Doina Pană a anunţat că a obţinut acceptul ca la şedinţa Comisiei de agricultură a Camerei Deputaţilor, programată marţi, să poată participa doi jurişti ai Primăriei Bistriţa şi trei reprezentanţi ai foştilor proprietari.
„Chiar la începutul mandatului nostru, toţi parlamentarii USLam avut o iniţiativă legislativă, pentru a încerca să rezolvăm problema retrocedărilor din zona Staţiunii Pomicole – ştiţi că esistă foarte multe sentinţe definitive şi irevocabile, dar suprafaţa pe care o pune la dipoziţie Staţiunea este sub necesar, astfel încât toţi să fie puţi în posesie, Primăria Bistriţa nu poate să-i pună în posesie, pentru că nu pate diminua suprafaţa, nici nu poate spune ţie îţi dau, ţie nu. Lunar, la cabinetul parlamentar veneau şi făceau plângere. Iniţiativa legislativă a picat la Senat, acum este în Comisia de agricultură de la Camera Deputaţilor, care este cameră decizională.
Săptămâna trecută a fost o şedinţă fără finalitate, s-a amânat. Ca să fim siguri că mergem cu absolut toată muniţia necesară, să treacă aceste amendamente, am obţinut acordul să participe şi din partea Primăriei Bistriţa doi reprezentanţi, jurişti, care să demonstreze cât de important este să treacă aceste amendamente, iar din partea celor implicaţi, trei persoane”, a explicat parlamentarul PSD.
Potrivit deputatului Doina Pană, Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Pomicolă Bistriţa ar fi dispusă să pună la dispoziţie 80 hectare, iar pentru soluţionarea cererilor ar fi nevoie de vreo 116 hectare.
Senatorii Dorin Dobra şi Ioan Deneş, alături de deputaţii Stelian Dolha, Doina Pană şi Daniel Suciu au iniţat o propunere legislativă pentru modificarea două anexe anexe care vizează situaţia terenurilor de la Staţiunea de Dezvoltare şi Cercetare pentru Pomicultură Bistriţa, astfel încât să fie retrocedate proprietăţile preluate abuziv.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5