Dorin Dobra, senator PNL: Domnule prim-ministru, oare chiar s-au epuizat profesioniştii din această ţară?

Este o meteahnă, aproape general valabilă, a guvernelor post-decembriste de a recurge la nominalizări ministeriale exclusiv politicianiste, în baza unor criterii de fidelitate partidică sau loialitate istorică faţă de vreun personaj vremelnic.

Mă întreb continuu, de la ultimele două nominalizări ministeriale pe care vi le asumaţi, unde şi când anume ţara aceasta şi-a epuizat resursele de profesionişti şi tehnocraţi, de aţi ajuns în situaţia de a susţine la cultură o doamnă respectabilă, dar, evident, depăşită de minimele obligaţii decente ale acestui post, iar la buget un coleg parlamentar a cărui experienţă nu îl îndreptăţeşte, la modul obiectiv şi sincer spus, pentru asemenea responsabilitate.

Domnule prim-ministru,
Plecând de la realităţile statistice îmbucurătoare referitoare la bugetul naţional şi evoluţia acestuia, vă sugerez să vă gândiţi la o persoană ce nu ştie doar definiţia bugetului ca să îl califice pentru acest post, ci să ştie să elaboreze strategii bugetar-fiscale care să încurajeze evoluţiile la care mă refeream. Avem cu toţii nevoie de aşa ceva, nu doar PSD.
Îmi permit, domnule prim ministru, să vă aduc aminte că în perioada interbelică propăşirea României Mari s-a datorat capacităţii politicienilor de a atrage la guvernare elita intelectuală a ţării. Aveţi obligaţia ca, din postura în care vă aflaţi, să recurgeţi la profesioniştii acestei ţări, la tehnocraţii ei merituoşi, la resursa intelectuală de care ţara noastră are atâta noroc să beneficieze.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5