Dosar penal pentru un tânăr din Sângeorz-Băi pentru conducere fără permis! În mașină, se afla și mama, cu permis valabil!

În seara de 1 octombrie a.c., polițiștii rutieri din Sângeorz-Băi au oprit în trafic pentru control un tânăr de 20 de ani, aflat la volanul unui autoturism care circula pe o stradă din oraș.

"În urma verificărilor, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar rezultatul testării etilotest a fost negativ. Totodată, în autoturism a fost identificată și mama tânărului, o femeie de 42 de ani, posesoare de permis de conducere valabil.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis", se arată în comunicatul IPJ BN.

Reamintim faptul că, în conformitate de art. 335 din Codul Penal, conducerea fără permis se sancționează cu închisoarea de la unu la 5 ani. Aceeași pedeapsă riscă şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.

ATENȚIE, NU ÎNCREDINȚAȚI UN VEHICUL pentru a fi condus de o persoană despre care știți că:

1. nu deține permis de conducere;

2. deține permis de conducere care nu este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv;

3.permisul de conducere i-a fost retras sau anulat;

4. exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată;

5.se află sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5