Dosarul de la Bistriţa Bârgăului. Inculpatul Paul Toderaşc, arestat preventiv. Cadavrul bătrânului nu a fost găsit

Tânărul de 23 ani, cercetat penal în dosarul incendierii unui imobil din Bistriţa Bârgăului, în care locuia un bătrân de 82 de ani, care ulterior nu a fost găsit, este arestat preventiv. Acesta a recunoscut infracţiunile săvârşite şi a condus organele de cercetare la locul unde ar fi lăsat cadavrul bătrânului. Chiar dacă au fost folosiţi şi câini specializaţi, cadavrul nu a fost găsit.

„Inculpatul Toderaşc Alexandru Paul a fost cercetat penal de către Tribunalul Bistriţa-Năsăud pentru săvârşirea unor fapte penale în următoarele împrejurări: în data de 6 octombrie 2017, aflându-se pe raza comunei Bistriţa Bârgăului, unde lucra ca cioban la o stână, spre seară, în jurul orei 21, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, s-a deplasat la locuinţa victimei Răzvanţă Dumitru, în vârstă de 82 ani, intrând în imobil şi cerându-i bani, inculpatul ştiind că victima deţine la domiciliu o importantă sumă de bani, economisită în decursul timpului din pensie. Victima l-a refuzat pe inculpat şi atunci acesta l-a lovit, mai întâi cu pumnul în zona pieptului determinându-l să cadă cu capul pe marginea din lemn a unui pat. Apoi a continuat să-l lovească, sustrăgându-i din buzunarul pantalonilor portofelul în care avea suma de 1500-1600 lei. Apreciind inculpatul, în aceste condiţii, că victima a decedat, a tras-o afară din imobil, în zona unui pârâu din apropiere, abandonând-o în acel loc şi acoperind-o cu crengi de copac. Apoi, inculpatul a revenit în locuinţă şi cu o brichetă ce o avea asupra sa a incendiat imobilul victimei, care a fost astfel distrus în întregime”, a precizat prim-procurorul adjunct Angela Sângeorzan, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Ulterior, inculpatul s-a deplasat la imobilul proprietarului de la stâna de oi unde şi-a schimbat îmbrăcămintea, iar apoi a plecat la un bar, unde în jurul orelor 22.30-23 a cheltuit parte din bani. În timpul cercetărilor penale, s-a probat faptul că „există urme ce puteau fi de sânge atât pe îmbrăcămintea purtată şi lăsată la locuinţa unde inculpatul s-a schimbat şi pe bancnotele date în schimbul bunurilor cumpărate de la barul respectiv”.

         Din probe a mai rezultat că inculpatul a rămas pe raza comunei Bistriţa Bârgăului şi în data de 7 octombrie 2017, când sesizând că era căutat de către Poliţie a plecat în oraşul Vatra Dornei, iar apoi în judeţul Bacău, unde domiciliază.

„A fost depistat de organele de poliţie la data de 10 octombrie 2017, încercând să se deplaseze în judeţul Vaslui. Prin urmare, incupatul a fost reţinut la data de 10 octombrie 2017 şi arestat preventiv la data de 11 octombrie 2017, în sarcina acestuia reţinându-se infracţiunile de omor calificat din interes material, faptă pedepsită cu închisoarea de la 15 la 25 de ani sau cu detenţiunea pe viaţă, tâlhăria calificată săvârşită în timpul nopţii şi prin violare de domiciliu, infracţiune pedepsită cu închisoare de la 3 la 10 ani, distrugerea prin incendiere, faptă pedepsită cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi profanarea de cadavre, prin sustragerea cadavrului, faptă pedepsită cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani”, a menţionat prim-procurorul adjunct Angela Sîngeorzan.

         Inculpatul a mai fost condamnat în 29 martie 2017 de către Judecătoria Bacău pentru săvârşirea a două fapte penale, şi anume furt calificat şi profanare de cadavre, la pedeapsa cu închisoare de un an şi opt luni cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei, însă această hotărâre judecătorească nu este definitivă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, cele două infracţiuni sunt concurente cu cele patru infracţiuni reţinute în prezent în sarcina inculpatului.

         „Incupatul a recunoscut infracţiunile săvârşite, a condus organele de poliţie la locul unde ar fi abandonat cadavrul, însă până la acest moment cadavrul nu a fost găsit. Urmează ca organele de poliţie să continue cercetările în sensul găsirii cadavrului şi a reţinerii complete a stării de fapt din dosarul în care se efectuează cercetările penale”, a mai precizat prim-procurorul adjunct Angela Sîngeorzan, adăugând că nu a existat vreun complice la cele patru infracţiuni săvârşite.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5