Două clopuri cu păun primite, anul trecut, de preşedintele Băsescu de la Virginia Linul

Pălării de paie şi "cu păun", traiste tradiţionale, cărţi, plachete dar şi o machetă de vapor sunt câteva din bunurile primite de Traian Băsescu în 2013, potrivit listei publicate pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

În 2013, preşedintele Traian Băsescu a primit 37 de cadouri, în valoare totală de 5.667 euro, din care nu a păstrat nimic. Cel mai scump bun, în valoare de 3.875 de euro, este o machetă de vapor "Deepwater Champion" primită de la Exxon Mobile şi OMV Petrom. 900 de euro costă o machetă din lemn de trandafir a navei "Zheng He". Printre cadouri se numără o statuetă urs din porţelan alb, în casetă albă, în valoare de 45 de euro, un set de 4 pahare din lut cu motive populare, în traistă de lână (45 de euro), o sticlă cu enupăr şi artizanat "Avram Iancu", în traistă tradiţională (30 de euro), o păpuşă în costum tradiţional românesc (15 euro), dar şi mai multe traiste tradiţionale româneşti.
Inedite sunt cele două clopuri cu păun, primite de preşedintele Traian Băsescu de la meşterul popular Virginia Linul. “ Am avut onoarea să îi dăruiesc preşedintelui ţării simbolul judeţului în două rânduri, odată când a fost la noi la Salva, la sfinţirea mănăstirii, şi apoi la Năsăud. Mă bucur că tradiţiile noastre sunt prezente la cel mai înalt nivel” ne-a declarat Virginia Linul. Valoarea pe piaţă a unui clop cu păun poate depăşi 200 de euro, în funcţie de rândul de pene pe care îl are.
Şeful statului a mai primit diverse obiecte şi vase decorative din plastic, lemn, porţelan şi ceramică, plachete aniversare, precum şi o pictură pe pânză "Avram Iancu", în valoare de 60 de euro. De la Patriarhie, preşedintele a primit o plachetă cu Catedrala Naţională, în suport roşu (20 de euro).

...................
Citiţi ediţia print

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5