Drumetii pe timp de iarna cu ATV-ul

Plimbarile prin zonele montane sunt extrem de indragite de catre pasionatii sporturilor extreme, mai ales iarna, atunci cand drumurile de munte sunt mai mult parcurse cu ajutorul unui ATV. Daca te-ai saturat de stresul de la munca, tipetele sau reprosurile sefilor, vrei sa evadezi, sa te simti liber, atunci accepta provocarea,  fie ca este luni, marți sau vineri soi urca-te in mașină, tren sau microbuz si vino, la o mica plimbare.

 La munte te va astepta, indiferent de vremea de afara, o serie de aventuri surprinzatoare, mai ales daca esti fan al drumetiilor pe ATV!

Atata timp cat esti un impatimit inrait al ATV-ului, muntele ofera o serie compoleta de activitati diverse pentru toti cei care vor sa traiasca o aventura plină de senzatie si adrenalina sau pur si simplu o experienta aventuroasa.

Asadar, ai activitatea perfecta pentru un weekend energic si aventuros, plin de zapada si senzatii tari pe ATV. Intr-o cursa de o ora, ai putea parcurge chiar si aproximativ 20 km, acest lucru depinzand , in mare parte, si de experienta si indemanarea ta de a manevra ATV-ul.

Chiar daca mai lovesti vehiculul, nu este nicio problema! Caroseria se inlocuieste foarte usor, mai ales atunci cand ai la indemana un set de capete bara ATV.

Trasee offroad prin padurile din imprejurimi

   Localitatea Topoloveni si arealul inconjurator sunt, de exemplu, o alternativa la indemana pentru riderii bucuresteni de a-si exersa indemanarea si talentul de a conduce un ATV.

Plimbarea cu ATV-ul este, mai precis, una dintre cele mai placute modalitati de a te plimba prin natura. In  imprejurimile orasului Topoloveni exista platouri care servesc plimbarilor cu ATV-ul, drumuri forestiere care se preteaza acestor activitati. Se pot urca pante abrupte si parcurge portiuni de teren deosebit de accidentate. Se pot organiza excursii individuale sau în grup pe drumuri forestiere. Se pot organiza concursuri de indemanare.

Zona impadurita protejata cu o gamă diversa de plante din flora spontana si care asigura conditii de hrana si adapost mai multor specii din fauna salbatica.

Cu alte cuvinte,trasele sunt amenajate si marcate pe o distanta de peste 10 km cu circuit inchis, punctul de plecare va fi si punctul de sosire. Asadar, ai la dispozitie 4 trasee la alegere.Trasee sunt diferite si destinate, atat  pentru incepatori, cat si pentru avansati. Traseele au durate intre 1 ora si 5 ore in funtie de traseul ales.

Ce sa faci in caz de accident?

Cel mai bun mod de a actiona in cazul unui accident cu ATV-ul pe timp de iarna este sa iei in calcul posibilitatea ca lucrurile sa nu mearga întocmai cum ai planificat. Pentru inceput, este necesar sa iti procuri toate lucrurile utile în cazul unei urgente,  cum ar fi:

  • imbracaminte de protectie corespunzătoare: jacheta, vesta, pantaloni, manusi, casca
  • sistem de navigație: GPS, aplicatie de navigatie pe telefonul smartphone, harta
  • telefon de rezerva, radio cu tranzistor pe distante lungi, accesorii de semnalizare si numere medicale de urgenta;
  • kit de prim-ajutor: bandaje, servetele sterile, medicamente etc.
  • unelte mecanice: cleste, surubelnita, cutit, piulite de rezerva si bolt
  • alte instrumente: pompa de aer pentru cauciuc, cabluri de fixare, lanterna, cabluri de legatura si mufe
  • combustibil: benzina, ulei, lichid de racire;


Nu în ultimul rand, nu uita sa iei brichete si combustibil pentru a face focul, un cort si patura. De asemenea, scapa rapid de zgomotul neplacut al vehiculului cumparand o planetara ATV noua de la dealerii autorizati!

Ce sa faci daca intalnesti un rider accidentat?

Este esential sa oferi tratament medical in cazul unei accidentari. Temperaturile scazute, zapada si gheața pot inrautati starea pilotului accidentat, asa ca se impune trecerea rapida la un plan de actiune.

Daca nu ai posibilitatea de a transporta pilotul accidentat, contacteaza Salvarea imediat.

Persoana accidentata trebuie sa stea intinsa, daca este posibil, cu picioarele putin ridicate, exceptand cazul in care prezinta durere sau o rana in zona capului, gatului, soldurilor, oaselor sau spatelui. Intoarce pilotul accidentat pe o parte in caz de voma sau sangerare.

In cazul in care observi ca cel accidentat are greutati de respiratie, aplica tehnica de resuscitare cu respiratie gura la gura.

Trateaza ranile vizibile. Riderul accidentat trebuie sa stea confortabil, pe cat posibil la caldura. Indeparteaza imbracamintea prea stransa de pe corp care afecteaza circulatia si acopera ranitul cu o patura.

Asigura documentie în caz de accident. Astfel,  noteaza detaliile accidentului, inclusiv cauza care l-a provocat, vorbeste cu riderul si ia marturii de la martori, fa poze sau filmeaza ranile si vehiculul implicat in accident.

In vreme ce principala ta grija trebuie sa fie victima, mai poate fi nevoiesa completezi un raport pentru politie si sa contactezi compania de asigurari. 

[sursa foto: atvhelper.com]


 

Comentarii

30/01/21 09:48
Balan Marius- Horea

Astea trebuie interzise in multe portiuni ale Padurii. Doar pe un drum forestier dus-intors sa fie acceptate. Linistea Padurii trebuie asigurata. Nu va mai mirati ca ies ursii si va viziteaza inclusiv pe partii asa cum s-a vazut in Poiana Brasov. Este prea mult !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5