Drumuri agricole ca-n palmă, la Năsăud! Încep lucrările pe Drumul Mintiului, spre Nimigea

Administraţia publică locală din Năsăud anunţă finalizarea lucrărilor de asfaltare a drumurilor agricole Calea Rebrei şi Drumul Prislopului, în extravilan. Urmează asfaltarea Drumului Mintiului, spre Nimigea, astfel că lucrările se vor încheia, foarte probabil, înainte de termenul prevăzut în contract, şi anume luna octombrie.

Lucrările fac parte din cadrul proiectului "Modernizare drumuri agricole în oraşul Năsăud”, cu o valoare de 1 milion de euro. Investiţia este finanţată din Submăsura 4.3. „Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice”, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Sunt  7 tronsoane de drumuri agricole care însumează 7,743 km din extravilanul localității, şase dintre acestea fiind finalizate.

Cele 7 tronsoane de drumuri agricole propuse a se moderniza, în extravilanul orașului Năsăud sunt: Valea Podului – cu o lungime de 1040 m; Valea Caselor – cu o lungime de 1120 m; Avram Iancu - cu o lungime de 1286 m; Găgi - cu o lungime de 1263 ml; Drumul Prislopului - cu o lungime de 1633 m; Drumul Mintiului (spre Nimigea) - cu o lungime de 743 m; Calea  Rebrei - cu o lungime de 658 m.

„În valoare de 1 milion de euro, proiectul vizează modernizarea de drumuri destinate exploatării agricole, amplasate în șapte perimetre din extravilanul orașului Năsăud, deservind o suprafață totală însumată de 755 de hectare terenuri agricole. Scopul unor astfel de investiții, sprijinite de Submăsura 4.3., este de a îmbunătății performanța economică a tuturor fermelor și de a facilita restructurarea și modernizarea fermelor, în special în vederea creșterii participării și orientării către piețele de desfacere, dar și a diversificării agricole”, informează Primăria Năsăud.

Drumurile agricole care fac obiectul acestui proiect au o singură bandă de circulație, traseul drumurilor propuse spre modernizare se încadrează de-o parte și de alta între limitele de proprietate private și au o lățime a platformei de 3,50 m, iar partea carosabilă este de 2,75 m.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5