Lucrările de construcţie la podul de la Luşca debutează săptămâna viitoare

Lucrările de edificare a podului  cu o bandă de circulaţie de la Luşca vor începe săptămâna viitoare, după ce „Apele Române” vor da avizul pentru lucrările de la malul stâng al Someşului, termenul pentru pronunţare fiind de 16 iulie. Investiţia este finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi are o valoare de aproximativ 3,1 milioane lei.

Între timp, la Năsăud se lucrează la asfaltarea celor 4 străzi - Mihai Eminescu, Horea, Valea Caselor şi Găgi -  cuprinse în proiectul finanțat din Programul Național de Dezvoltare Locală şi din bugetul local, anunţă Primăria Năsăud.  Executant este S.C. Dimex Company S.R.L., care speră ca în această vară să încheie lucrările pe cei 4,1 kilometri. Valoarea investiţiei depăşeşte 6 milioane lei. Potrivit primarului Mircea Romocea, stadiul de execuţie a depăşit 50%.  

Lucrări de modernizare pe drumurile agricole din oraşul Năsăud

         În derulare sunt şi lucrările de modernizare a infrastructurii agricole. După blocaje cauzate de contestaţii,  care au durat mai bine de un an, în această primăvară a debutat execuţia propriu-zisă pe aproximativ 7,743 km de drumuri agricole din extravilanul localității. 

Proiectul este finanţat din Submăsura 4.3. „Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice”, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

„În valoare de 1 milion de euro, proiectul vizează modernizarea de drumuri destinate exploatării agricole, amplasate în șapte perimetre din extravilanul orașului Năsăud, deservind o suprafață totală însumată de 755 de hectare terenuri agricole. Scopul unor astfel de investiții, sprijinite de Submăsura 4.3., este de a îmbunătății performanța economică a tuturor fermelor și de a facilita restructurarea și modernizarea fermelor, în special în vederea creșterii participării și orientării către piețele de desfacere, dar și a diversificării agricole”, informează Primăria Năsăud.

Cele 7 tronsoane de drumuri agricole propuse a se moderniza, în extravilanul orașului Năsăud sunt: Valea Podului – cu o lungime de 1040 m; Valea Caselor – cu o lungime de 1120 m; Avram Iancu - cu o lungime de 1286 m; Găgi - cu o lungime de 1263 ml; Drumul Prislopului - cu o lungime de 1633 m; Drumul Mintiului (spre Nimigea) - cu o lungime de 743 m; Calea  Rebrii - cu o lungime de 658 m.

Drumurile agricole care fac obiectul acestui proiect au o singură bandă de circulație, traseul drumurilor propuse spre modernizare se încadrează de-o parte și de alta între limitele de proprietate private și au o lățime a platformei de 3,50 m, iar partea carosabilă este de 2,75 m.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5