Modernizarea drumurilor agricole de la Năsăud, în linie dreaptă! Drum bun pe Valea Caselor și Găgi!

Cu un început timid, după blocaje cauzate de contestaţii,  care au durat mai bine de un an, lucrările de modernizare a infrastructurii agricole din Năsăud se derulează într-un ritm bun, remarcp primarul Mircea Romocea.

Astfel, din cele 7 tronsoane care însumează 7,743 km de drumuri agricole din extravilanul localității, două au fost finalizate. Este vorba de Valea Caselor şi Găgi, în prezent lucrându-se pe Avram Inacu.

Proiectul este finanţat din Submăsura 4.3. „Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice”, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

Cele 7 tronsoane de drumuri agricole propuse a se moderniza, în extravilanul orașului Năsăud sunt: Valea Podului – cu o lungime de 1040 m; Valea Caselor – cu o lungime de 1120 m; Avram Iancu - cu o lungime de 1286 m; Găgi - cu o lungime de 1263 ml; Drumul Prislopului - cu o lungime de 1633 m; Drumul Mintiului (spre Nimigea) - cu o lungime de 743 m; Calea  Rebrii - cu o lungime de 658 m.

„În valoare de 1 milion de euro, proiectul vizează modernizarea de drumuri destinate exploatării agricole, amplasate în șapte perimetre din extravilanul orașului Năsăud, deservind o suprafață totală însumată de 755 de hectare terenuri agricole. Scopul unor astfel de investiții, sprijinite de Submăsura 4.3., este de a îmbunătății performanța economică a tuturor fermelor și de a facilita restructurarea și modernizarea fermelor, în special în vederea creșterii participării și orientării către piețele de desfacere, dar și a diversificării agricole”, informează Primăria Năsăud.

Drumurile agricole care fac obiectul acestui proiect au o singură bandă de circulație, traseul drumurilor propuse spre modernizare se încadrează de-o parte și de alta între limitele de proprietate private și au o lățime a platformei de 3,50 m, iar partea carosabilă este de 2,75 m.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5