Proiectul de modernizare a drumurilor agricole, din nou blocat, la Năsăud

După blocaje cauzate de contestaţii,  care au durat mai bine de un an, în martie au debutat lucrările din cadrul  proiectului „Modernizare drumuri agricole în orașul Năsăud, județul Bistrița-Năsăud”, pentru aproximativ 7,743 km de drumuri agricole din extravilanul localității. De o lună şi jumătate, execuţia s-a oprit.

„De o lună şi jumătate nu s-a mai lucrat nimic la acest proiect cu finanţare euopeană, asta după ce am stat blocaţi şi în contestaţii. Aşa a zis Curtea de Apel, aşa am procedat. Acum, compania nu are capacitate financiară. Sperăm să se deblocheze bsituaţia”, ne-a precizat primarul Romocea.

Proiectul este finanţat din Submăsura 4.3. „Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice”, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

Cele 7 tronsoane de drumuri agricole propuse a se moderniza, în extravilanul orașului Năsăud sunt: Valea Podului – cu o lungime de 1040 m; Valea Caselor – cu o lungime de 1120 m; Avram Iancu - cu o lungime de 1286 m; Găgi - cu o lungime de 1263 ml; Drumul Prislopului - cu o lungime de 1633 m; Drumul Mintiului (spre Nimigea) - cu o lungime de 743 m; Calea  Rebrii - cu o lungime de 658 m.

Drumurile agricole care fac obiectul acestui proiect au o singură bandă de circulație, traseul drumurilor propuse spre modernizare se încadrează de-o parte și de alta între limitele de proprietate private și au o lățime a platformei de 3,50 m, iar partea carosabilă este de 2,75 m.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5