Drumurile agricole aferente extravilanului orașului Năsăud vor fi modernizate cu 1 milion de euro

Primăria Orașului Năsăud a depus spre finanțare, la data de 25 mai 2016, proiectul „MODERNIZARE DRUMURI AGRICOLE ÎN ORAȘUL NĂSĂUD, JUDEȚUL BISTRIȚA-NĂSĂUD”, submăsura 4.3. „Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice” în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (2014-2020).
De curând pe site-ul oficial al AFIR-ului, www.afir.info a fost publicat raportul de selecție, în care este menționat faptul că 21 de proiecte au fost selectate spre finanțare, printre care și proiectul depus de administrația năsăudeană „MODERNIZARE DRUMURI AGRICOLE ÎN ORAȘUL NĂSĂUD, JUDEȚUL BISTRIȚA-NĂSĂUD”. Suma alocată per total măsura de finanțare M4.3 – 01/16- 25.05.2016, a fost de 20.000.000 de Euro.
Proiectul în valoare de 1 milion de euro aferent orașului Năsăud vizează realizarea de drumuri de exploatare în șapte perimetre din extravilanul orașului Năsăud, deservind o suprafață totală însumată de 755 de hectare de terenuri agricole.
Scopul unor astfel de investiții, sprijinite de submăsura 4.3. este de a îmbunătății performanța economică a tuturor fermelor și de a facilita restructurarea și modernizarea fermelor, în special în vederea creșterii participării și orientării către piețele de desfacere, dar și a diversificării agricole.
Odată modernizate și adaptate căile de acces, acestea vor asigura o mai bună aprovizionare și un acces mai facil către consumatori și piețele de desfacere.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5