După 20 de ani, „Dor Românesc” are dansatori cu carte de muncă. Coregraful coordonează 4 ansambluri

Ansamblul profesionist „Dor Românesc” şi-a întregit structura prin angajarea a 12 dansatori. Concursul a avut loc la finele lunii decembrie, iar primele repetiţii s-au derulat zilele acestea la sediul Centrului Judeţean pentru Cultură. Coregraful acestui ansamblu este Adrian Paşcu, cel care a şi postat imagini de la repetiţii pe o pagină de socializare. Dansatorii provin din rândul tinerilor pe care aceştia i-a instruit, Adrian Paşcu fiind coregraf la încă trei ansambluri, două din Bistriţa – „Baladele Bistriţei” şi „Codrişorul” şi unul din Rodna – „Dor Someşan”.
Va fi o perioadă destul de grea pentru coregraf cu patru ansambluri, însă va trebui să tragă mai mult pentru „Dor Românesc”, iar tinerii de aici, fiind angajaţi şi cu carte de muncă, să nu-i vedem că joacă şi în alte ansamblul de amatori (nici măcar în cele din care au făcut parte), ştirbindu-şi astfel statutul de profesionişti. Mai avem mult până vom ajunge ansambluri precum „Mureşul” sau „Junii Sibiului”, însă este un început, iar dacă coregraful şi dansatorii vor şti să profite de uşa care li s-a deschis nu vor avea decât de câştigat, atât ei, câtşi judeţul.
Anul acesta, Ansamblul profesionist „Dor Românesc” marchează 20 de ani de la înfiinţare, pregătindu-se, sub bagheta maestrului Ştefan Cigu, un spectacol grandios la care vor fi invitate nume sonore din ţară. Până atunci, sperăm că vom avea parte şi de o bucurie din partea primilor dansatori cu carte de muncă din judeţ. De acum, dacă lucrurile vor merge bine, putem spune că, într-adevăr, avem un ansamblu profesionist în adevăratul sens al cuvântului – orchestră, solişti vocali şi dansatori.
Încă de la înfiinţarea Centrului Judeţean pentru Cultură s-a dorit acest lucru, fiind amenajate săli de repetiţii, dar şi cabine de duş şi magazie pentru garderobă.
Tuturor le urăm mult succes şi aşteptăm rezultatele.

Comentarii

20/01/16 22:35
dansator

treaba sta putin diferit fata de ce ati scris dumneavoastra aici, dar va multumim pt sustinere.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5